Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na Letné jsou stovky fanoušků West Hamu, Prahou putují i příznivci Fiorentiny

Na pražské Letné se od 12 hodin scházeli fanoušci anglického fotbalového klubu West Ham United, který se večer ve finále Evropské konferenční ligy utká na stadionu v Edenu s Fiorentinou. Ve velkém stanu před velkoplošnou obrazovkou sedělo po poledni několik stovek lidí, většina měla na sobě dresy svého týmu. Stanem se pravidelně rozléhalo skandování nebo popěvky. Pro fanoušky Fiorentiny je připravené zázemí na Výstavišti. Přímý přenos utkání sledujte od 20:15 na ČT sport a ČT sport Plus.

Příznivce obou klubů v dresech, některé i se šálami či barevnými parukami, bylo možné už od úterý potkat také v centru Prahy, například v restauracích na Václavském či Staroměstském náměstí.

Několik set fanoušků West Hamu je na Staroměstském náměstí i dnes, skandují, kopou si velkým nafukovacím míčem a na zahrádkách, kde posedávají, mají vyvěšené vlajky svého klubu. Na krátkou dobu jejich vlajka zavlála i z veřejně přístupné věže Staroměstské radnice. Členové antikonfliktního týmu, který na místě sleduje situaci, řekl, že potyčky mezi příznivci klubů zatím nezaznamenali.

Fanouškovská zóna je na Letenské pláni naproti stadionu Sparty. Návštěvníci stan vyzdobili vlajkami klubu i s odkazy na české hráče spojené s West Hamem. Je tu například vyvěšena podobizna obránce Vladimíra Coufala na pozadí české vlajky.

Sport
zdroj: ČT4

Ve stanu visí také česká vlajka se symbolem kladiva a nápisem Ludo. Jde o odkaz na bývalého českého brankáře "kladivářů" Luďka Mikloška, který po ukončení hráčské kariéry působil v klubu jako trenér brankářů.

Finálový zápas začne ve Vršovicích ve 21:00. Provázejí ho bezpečnostní opatření i omezení dopravy v okolí stadionu. Na pořádek a bezpečnost dohlíží několik stovek policistů z pořádkové, kriminální, dopravní a cizinecké policie, připravení jsou i členové antikonfliktního týmu a jejich kolegové na koních, psovodi a letecká služba.

Policisté monitorovali pohyb a chování fotbalových fanoušků v metropoli už několik dní před utkáním. Podle dosavadních informací zatím neřešili žádné větší problémy či incidenty.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články