Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Už jsem přemýšlel, jak rozehraju... vzpomínal Nguyen na svůj kiks

Jeho chyba potopila Slovácko. Brankář Filip Nguyen uznal, že porážku 0:1 s Nice v utkání Evropské konferenční ligy zavinil on. Malou útěchou pro něj byla reakce náhradního gólmana "Orlů" a dánského reprezentanta Kaspera Schmeichela, který ho po utkání přišel povzbudit.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slovácko - Nice

Rozhodující akce se zrodila v 54. minutě. Nicolas Pépé vystřelil zpoza vápna, skákavý míč Nguyenovi vypadl z náruče a prošel za brankovou čáru. "Udělal jsem chybu. Střela přede mnou skočila a měl bych ji býval chytit do koše. Místo toho mi vypadla přede mě a při troše štěstí bych ji dohrál. Bohužel jsem si ji srazil mezi nohy a než jsem si uvědomil, kde je balon, už jsem se pro něj nestihl vrátit," řekl Nguyen v rozhovoru s novináři.

"Už jsem přemýšlel, jak rozehraju, protože jsem věřil, že mi zůstane v koši. Takových střel chodí stovky, my, gólmani, bychom je prostě měli chytat. Když udělám v takhle klíčovém momentu takovou chybu v takovém zápase, tak nás to stojí body," uvedl třicetiletý rodák z Banské Bystrice.

Výkon jeho týmu se mu zamlouval. "Mrzí nás to, protože jsme měli minimálně na bod, odehráli jsme víc než vyrovnanou partii. Věřili jsme, že se budou tlačit za vítězstvím a že se otevřou nějaká okénka, ale bohužel tímhle gólem jsem do toho hodil vidle. Mikrosekunda v podstatě rozhodla a celý můj výkon hodila do koše. Kvůli tomu máme nulu," prohlásil Nguyen.

Schmeichel? Super gólman a super člověk

Po utkání za ním přišel Schmeichel. "Musím říct, že mě to příjemně překvapilo, když za mnou přišla taková ikona. Snažil se mě povzbudit, říkal, že jsme lidi a chyby se stávají. Není to samozřejmost, že takhle velký gólman za vámi přijde. To mě určitě povzbudilo," konstatoval Nguyen.

Doufal, že pětatřicetiletý Dán bude chytat. "Je to můj nejoblíbenější gólman. Bohužel to vyšlo tak, že nechytal, ale pak (za mnou) přišel. Mohl jít do šatny radovat se z vítězství, ale přišel za mnou mě podpořit. Ukázal, že to je nejen super gólman, ale i super člověk." 

Povzbudili ho i fanoušci. "Za to bych jim chtěl poděkovat stejně jako všem klukům. Porážku beru na sebe, ale lidem kolem patří velký dík," podotkl někdejší hráč Liberce.

Svou chybou se nehodlá dál trápit. "Musím to hodit za hlavu, protože minulost nezměním. Musím se koncentrovat na budoucnost. Chci to klukům vrátit, protože nás to stálo body," mínil Nguyen.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články