Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Narozeniny s příchutí tří bodů a skvělé atmosféry. Už před zápasem jsme o tom mluvili, řekl Traoré

Lepší oslavu svých 33. narozenin si nemohl přát. Ibrahim Traoré nastoupil v základní sestavě Slavie v úvodním utkání Evropské konferenční ligy proti Unionu Berlín a se spoluhráči slavil výhru 3:1. Záložník z Pobřeží slonoviny triumf považuje z hlediska postupových ambicí za mimořádně důležitý a ocenil i fanoušky na obou stranách.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha - Union Berlín

"Jsem moc šťastný. První výhra doma v Evropské konferenční lize, navíc mám narozeniny. Tři body, tři góly, jsem hodně spokojený," citoval Traorého klubový web. "Nevím, jestli spoluhráči nemají připravené nějaké překvapení, o kterém nevím. Ráno za mnou všichni přišli a popřáli mi všechno nejlepší. Mám skvělé spoluhráče, mám to tady moc rád," dodal zkušený defenzivní středopolař.

Jeho tým hrál od 40. minuty přesilovku, ale o vítězství rozhodl až dvěma góly v závěru. "Union hraje Bundesligu, jsou hodně silní. V první půli jsem si říkal, wow, to je velmi dobrý tým. Podle mého názoru jsou skvělí," uvedl Traoré.

"V první půli jsme hráli dobře a potom, co dostali červenou kartu, to bylo dobré. Ale ve druhém poločase jsme začali zpomaleně, udělali chyby v obraně a dostali gól. Na hřiště přišli pomoct jejich týmu velice dobří hráči. Nakonec jsme hodně šťastní za tři body," doplnil bývalý zlínský záložník.

Pražané po úvodním kole vedou skupinu Evropské konferenční ligy. "Naše skupina je těžká, jsou tam Feyenoord Rotterdam, Maccabi Haifa. Když hrajete s Unionem doma, musíte získat tři body. Je to moc důležité. Teď to budeme brát zápas po zápase a snažit se odehrát dobrý výsledek na Feyenoordu," poznamenal Traoré.

Byl nadšený z kulisy v Edenu, ke které výrazně přispěly i zhruba tři tisícovky fanoušků Unionu. "To je důvod, proč milujeme fotbal. Minulý rok byl fotbal bez fanoušků, to nebylo dobré. Berlín měl skvělé fanoušky. Před zápasem na rozcvičce jsme o tom s klukama mluvili. Ještě ani nezačala hra a už byla ta atmosféra znát," pochvaloval si Traoré.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články