Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na tréninku dávali penalty všichni, kroutil hlavou po vyřazení Hofmann

Velké zklamání čišelo ze stopera Stanislava Hofmanna po vyřazení Slovácka ve druhém předkole Evropské konferenční ligy s Lokomotivem Plovdiv. Tým z Uherského Hradiště navzdory velké převaze dal jen jeden gól, jehož prostřednictvím srovnal manko z prvního utkání, ale vyhořel v penaltovém rozstřelu. V něm skórovali pouze dva hráči z pěti.

Stanislav Hofmann (vlevo) v utkání s Lokomotivem Plovdiv
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Pokutové kopy byly v minulé sezoně chloubou Slovácka, všech čtrnáct totiž fotbalisté proměnili - tentokrát ale tři zklamali. "Všichni jsme je o den dříve trénovali a všichni je dávali. Pětice byla celkem jasná," vysvětlil Hofmann složení exekutorů. "Já jsem mezi nimi nebyl, protože jsem ji nedal a neproměnil jsem i nedávno," dodal zkušený stoper.

Zklamání z vyřazení bylo o to větší, že soupeř byl k vyřazení. "Moc toho dopředu neukázali. Čekal jsem, že penalty budou spravedlivé, ale nebylo tomu tak," láteřil Hofmann.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Slovácka se loučí s Konferenční ligou ve 2. předkole

Souhlasil ale s trenérem Martinem Svědíkem v tom, že Slovácko mělo dát druhý gól v normální hrací době a k dramatickému rozuzlení nemuselo dojít. "Jeden gól nestačil. Také se ukázalo, jak důležité pro vývoj celého dvojutkání byla inkasovaná branka v závěru duelu v Bulharsku," připomněl stoper.

Rozhodnout v tomto směru mohl i on. Po hodině hry se dostal na malém vápně k hlavičce, ale trefil jen brankáře. "Balon tam propadl po rohu, když tam skákal Rambo (Reinberk), já jsem reagoval na poslední chvíli a už to nestihl umístit," popsal šanci.

Tuší, že nejen on, ale celý tým bude hledat recept, jak se z deprese po nešťastném vyřazení dostat. "Každý to máme jinak nastavené, mně snad v pátek přes den pomůžou rozebrat děti," konstatoval jednatřicetiletý obránce, který na Slovácku začíná sedmou sezonu.

Život podle něj půjde dál, už v neděli čeká Slovácko ligový zápas s Českými Budějovicemi. "Je to pro nás velká zkušenost a je škoda, že jsme si ji neprodloužili. Musíme makat tak, abychom si evropské poháry vybojovali zase v této začínající sezoně," přál si.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články