Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Rusové dostali další trest: milion za nepovolené transparenty

Varšava - Ruský fotbalový svaz zaplatí i po třetím vystoupení reprezentačního týmu na mistrovství Evropy pokutu za výtržnosti fanoušků. Disciplinární komise UEFA udělila Rusům finanční postih ve výši 35 000 eur (903 tisíc korun) za to, že jejich příznivci měli na závěrečném utkání ve skupině proti Řecku transparenty s nepovoleným obsahem a v hledišti zapalovali světlice.

Fanoušci Ruska
zdroj: EPA autor: Aidan Crawley

Celkový ruský "disciplinární" účet na šampionátu se tak vyšplhal na 185 000 eur (4,8 milionu korun). Po úvodním vítězství 4:1 nad českou reprezentací napadli ruští příznivci personál vratislavského stadionu, za což UEFA udělila svazu pokutu 120 000 eur a podmíněně mu odebrala šest bodů v kvalifikaci příštího mistrovství Evropy.

Dalších 30 000 eur musejí Rusové zaplatit za nepřístojnosti diváků v následujícím zápasu s domácím Polskem. I v tomto případě je UEFA potrestala za rozvinutí nacionalistických transparentů a házení petard na hrací plochu.

Trest hrozí i Portugalsku. Po vítězném čtvrtfinále s českými fotbalisty s ním UEFA zahájila disciplinární řízení kvůli pokusu jeho fanoušků dostat se na hřiště. O případném postihu rozhodne v pondělí.

Portugalci už dostali na Euru pokutu 5 000 eur (123 000 korun) za pozdní nástup hráčů do druhého poločasu v utkání základní skupiny s Německem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články