Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Němci porazili Dány 2:1, ve čtvrtfinále narazí na Řecko

Lvov - Němci zvítězili nad Dánskem 2:1 a vyhráli skupinu B mistrovství Evropy. Ve čtvrtfinále turnaje si zahrají v pátek v Gdaňsku s Řeckem. V dnešním duelu ve Lvově poslal Němce do vedení Podolski, záhy sice srovnal Krohn-Dehli, ale deset minut před koncem rozhodl o německém triumfu Bender. Dánsko potřebnou výhru neuhrálo a na šampionátu končí. Němci dnes prodloužili svou sérii vítězných soutěžních zápasů na čtrnáct a jako jediný celek na turnaji postoupili ze skupiny s plným počtem bodů.

Německá radost
zdroj: ISIFA

Müller si zpracoval autové vhazování, uvolnil se a zpětnou přihrávkou našel ve středu pokutového území Podolského. Pro druhého nejlepšího střelce z aktuálního německého kádru už nebyl problém napálit míč do sítě, i když brankář Andersen měl smůlu, když mu tvrdá rána prošla mezi rukama.

Pro posilu Arsenalu to byl teprve druhý zásah z posledních 17 reprezentačních zápasů. Navíc tak Podolski oslavil svůj 100. start za Německo. "Pro mě to byla hodně důležitá trefa. Navíc jsem to dal pravačkou, což je pro mě neobvyklé. Hlavní je ale to, že jsme postoupili do čtvrtfinále, navíc se stoprocentní bilancí. Teď se musíme připravit na zápas s Řeckem," řekl po utkání Podolski.

Jenže Němci se z vedení radovali jen pět minut. Pak Dánsko rozehrálo rohový kop, přetažený míč vrátil do vápna Bendtner, a to přesně na hlavu Krohna-Dehliho, který svým druhým zásahem na turnaji srovnal.

Od té chvíle se hrál poměrně vyrovnaný fotbal. Tlak Německa už nebyl takový a do poločasu už zahrozil jen Khedira, který ale v těžké pozici mířil těsně vedle.

Po změně stran mělo lepší úvod Dánsko. Po brejku se dostal ke střele Jakob Poulsen, ale trefil jen vnější stranu tyče. Pak už ale jakoby Dánové spíše spoléhali na to, že v druhém utkání Nizozemsko vyhraje nad Portugalskem, a hlídali si remízu místo toho, aby se hnali za potřebným gólem.

Jenže Nizozemci jim nepomohli, a tak Dánové museli v závěrečné čtvrthodině vrhnout všechny síly do útoku. Ovšem Německo se nenechalo zatlačit a drželo soupeře na distanc. Do vážnější šance se tak dostal jen Bendtner, který si nabíhal na přihrávku za obranu, ale stoper Hummels ho zatáhl za dres a dánský kanonýr se k míči nedostal. Rozhodčí však zákrok neviděl a penaltu neodpískal.

A dánské naděje zhasly v 80. minutě, kdy Německo předvedlo rychlý protiútok, Özil přihrávkou hledal Kloseho, který sice na míč nedosáhl, ale doběhl ho Bender a svým prvním reprezentačním gólem zařídil Němcům postup.

"Máme velikou radost, protože jsme vyhráli všechny zápasy ve skupině, kde byli tři mimořádně těžcí soupeři. Dánsko to dnes potvrdilo a nic nám nedalo zadarmo," řekl trenér Němců Joachim Löw. "Byla to ale dobrá příprava na Řecko, které hraje trochu podobným stylem jako Dánové. Jsou podobně nebezpeční a musíme se na ně velmi dobře připravit," dodal.

To v dánském táboře zavládlo zklamání. "Občas je třeba porážku přijmout, když hrajete proti lepšímu týmu. To je dnešní případ. Snažili jsme se, ale oni byli moc silní. Smekáme před nimi klobouk a přejeme jim hodně štěstí do dalších bojů," prohlásil dánský kapitán Daniel Agger.

Lvov: Dánsko - Německo 1:2 (1:1)

Branky: 24. Krohn-Dehli - 19. Podolski, 80. Bender. Rozhodčí: Velasco Carballo - Fernández, Jiménez (všichni Šp.). Bez ŽK. Diváci: 32.990.

Dánsko: Andersen - Jacobsen, Kjaer, Agger, S. Poulsen - Kvist, J. Poulsen (82. Mikkelsen) - Zimling (79. Ch. Poulsen), Eriksen, Krohn-Dehli - Bendtner. Trenér: Olsen.

Německo: Neuer - Bender, Hummels, Badstuber, Lahm - Schweinsteiger, Khedira - Müller (84. Kroos), Özil, Podolski (65. Schürrle) - Gomez (74. Klose). Trenér: Löw.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články