Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rosický do čtvrtfinále nejspíš nezasáhne

Vratislav - Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický absentoval v utkání proti Polsku kvůli zranění a nejspíš nestihne ani čtvrtfinálový duel. "Šance je, ale není velká," řekl po sobotním zápasu. Rosický si léčí poraněnou achilovku ze souboje s Řeky.

"Když hraje Tomáš, jsme podstatně silnější," myslí si reprezentační kouč Michal Bílek. "Trochu mě mrzí, že když nastoupí Dan Kolář, že ho všichni srovnávají s Rosickým a že nehraje jako on. Tak nebude hrát nikdo, takového dalšího hráče tady nemáme. Jsem rád, že tady Dana máme, je to poctivý kluk, všechno odpracuje na minimálně sto procent a není možné oba nějakým způsobem srovnávat, protože jsou to úplně jiní hráči," zdůraznil Bílek.

Před čtvrtečním čtvrtfinále si Rosický soupeře nevybírá. Připustil, že momentálně není moc pravděpodobné, že by se dal do té doby do pořádku, aby mohl nastoupit. Rosický prý hodně těžce prožíval, když musel sledovat rozhodující zápas s Polskem o účast ve čtvrtfinále Eura z lavičky. Výkon jeho spoluhráčů ho nadchl, národní tým podle něj těžil z větších zkušeností z těžkých utkání než soupeř a zaslouženě po výhře 1:0 postoupil.

Záložník Arsenalu do poslední chvíle doufal, že bude moci do rozhodující bitvy o postup zasáhnout, poraněná achilovka z předchozího souboje s Řeky mu ale nedovolila nastoupit. "Prožíval jsem to velice těžce. Jako hráč to prožíváte úplně jinak než jako fanoušek," konstatoval Rosický.

Spoluhráči ho ale dokázali zastoupit a hlavně v druhém poločase předvedli výborný výkon. "Někdy když ten důležitý hráč chybí, ti ostatní si řeknou, že musejí zahrát lépe než obvykle. Kluci odehráli naprosto excelentní druhou půli. Musím strašně moc pochválit celý tým, zaslouženě jsme postoupili," řekl středopolař.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články