Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Polští fanoušci se prali mezi sebou, zasahovala policie

Vratislav (Polsko) - Po sobotním utkání českých fotbalistů s Polskem na mistrovství Evropy bylo ve Vratislavi zadrženo 11 polských fanoušků. Pět z nich házelo lahvemi po policii, šest se pokoušelo dostat do fanouškovské zóny poté, co byla z kapacitních důvodů uzavřena. Fanoušci hostitelské země se rvali mezi sebou, čeští fanoušci se podle české policie během noci bez incidentů vrátili zpět do ČR.

Polští fanoušci sledují duel s Českem
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Po zápase, který vyhrál český tým 1:0, a tak na úkor soupeře postoupil ze skupiny A do čtvrtfinále, musela policie fanoušky v centru jihopolského města krotit slzným plynem. "Odehrály se bitky mezi polskými fanoušky. Zakročili jsme a proti nejhorším výtržnostem jsme museli použít slzný plyn," potvrdil mluvčí místní policie Pawel Petrykowski. "Pět nejagresivnějších narušovatelů pořádku bylo zadrženo. Kromě tohoto jednoho incidentu se všichni dobře a pokojně bavili jak před utkáním, tak po něm," dodal policejní mluvčí.

Podle mluvčího Policejního prezidia ČR Jan Melši, který je v kontaktu s českými policisty dohlížejícími na české příznivce v Polsku, se většina z asi 7 000 fanoušků českého týmu vrátila v nočních hodinách do ČR. "Obešlo se to bez rvaček a mimořádných událostí. Nikoho nepohřešujeme. Chování našich fanoušků je zatím bezproblémové," řekl Melša.

Žádné potíže nemusel ve Vratislavi řešit ani český konzul Ivo Teichman. "Na náš úřad se neobrátil žádný český občan se žádostí o pomoc v nouzi," řekl.

Podle Melši asi 2 500 lidí jelo speciálně vypravenými vlaky, zbytek především auty. "Největší nápor aut byl na česko-polských hranicích kolem druhé hodiny v noci," dodal Melša. Čeští policisté budou asistovat i při dalších zápasech českého týmu, podle Melši jsou připraveni i na případný přesun na Ukrajinu.

Mohutně a poklidně se slavilo v Česku. Na rozpálené Staroměstské náměstí přišlo včera k velkoplošné obrazovce zhruba 2 500 lidí. Úspěch české reprezentace slavili lidé v barech a hospodách po celém Česku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články