Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Mandžukič: Můžeme se rovnat s těmi nejlepšími

Poznaň – Až překvapivě dobře si v základní skupině vedou fotbalisté Chorvatska. Po remíze s Itálií si věří na dobrý výsledek i s úřadujícími mistry světa a Evropy Španěly. Přestože hráči balkánského týmu připouštějí, že Itálie byla ve vzájemném zápase lepším mužstvem, věří v postup do čtvrtfinále turnaje.

Mario Mandžukič
zdroj: AP

"Itálie byla lepší a není snadné hrát proti takovému týmu, který vede. My jsme si ale počkali na svou šanci. Do druhé půle jsme udělali pár taktických změn, Mandžukič hrál hlouběji a Modrič se stahoval více do křídel. Vyplatilo se to," řekl Bilič. "Nikdo nečekal, že si povedeme takhle dobře a že budeme mít šanci postoupit z tak těžké skupiny. Je to velký úspěch a my věříme, že to dotáhneme do čtvrtfinále," dodal.

Tomu věří i zatím největší chorvatský hrdina na šampionátu Mario Mandžukič, který se na výhře nad Irskem a remíze s Itálií podílel třemi góly. "Před startem turnaje jsem doufal, že porazíme Irsko a já dám gól, to se splnilo. Pak jsem snil o tom, že se ocitnu tváří v tvář brankáři Buffonovi a překonám ho. I to se splnilo. No a mým dalším snem je vidět Chorvatsko ve čtvrtfinále," prohlásil útočník Wolfsburgu.

Podle něj je možné, aby Chorvatsko uhrálo s mistry Evropy a světa Španěly alespoň bod. "Itálie je také fantastický tým a ukázali jsme, že jsme proti ní schopni hrát. Tak proč bychom nemohli bodovat se Španělskem? Dokážeme se rovnat s těmi nejlepšími," dodal Mandžukič.

Jeho slova potvrdil i kapitán Darijo Srna. "Jsme v jedné z nejtěžších skupin na šampionátu, ale jsme si jistí, že postoupíme. Španělé jsou také jen z masa a krve a poznají, že Chorvati jsou nebezpečný soupeř pro každého," prohlásil Srna.

Také Italové ale nepochybují o tom, že si právě oni zahrají ve čtvrtfinále. K tomu ale potřebují porazit Irsko a pokud možno o tři góly. "Cítíme, že pokud porazíme Irsko, tak postoupíme. Ale zkomplikovali jsme si to sami, že jsme v první půli proti Chorvatsku nedali víc gólů. Šance na to byly. Naopak oni potrestali jedinou naši chybu v obraně. Mohlo to teď být jasnější," řekl brankář Gianluigi Buffon.

Remíza s Chorvatskem mrzela také trenéra Cesareho Prandelliho. "Nejsem naštvaný, ale je škoda, když tým, který hraje fotbal a vytváří si šance, není schopen rozhodnout. Pak se stane to, že jeden centr všechno pokazí. Určitě máme čeho litovat," připustil Prandelli. "Přesto jsme stále ve hře a myslím si, že postoupíme. Ale připravili jsme se o možnost si to zjednodušit," dodal.

Mrzelo ho i to, že jeho svěřenci opět nebyli schopni udržet nastolené tempo po celý zápas. "V obou zápasech jsme kolem 60. minuty ztráceli energii a výkon už nebyl takový. Začali jsme mít větší mezeru mezi obranou a útokem a Chorvaté toho využili. Nad tím se musíme zamyslet, protože potřebujeme mít čerstvé nohy i v závěru," dodal italský kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články