Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Rozhovor s Petrem Jiráčkem po zápase s Řeckem

Vratislav – Reputaci si po pátečním debaklu s Ruskem o něco vylepšil český tým, který udolal Řecko 2:1 a stále tak živí naději na postup do čtvrtfinále Eura. Výrazně se na zisku důležitých třech bodů podílel záložník Petr Jiráček, který už ve třetí minutě zápasu vstřelil vedoucí gól Česka. Ideálním pasem vyslal do gólové šance Jiráčka novic v sestavě Tomáš Hübschman.

Petr Jiráček
zdroj: ČT24

"Dostal jsem fantastickou přihrávku, snažil jsem se to dát k tyči, netrefit brankáře, a to se povedlo. Každému se pak hraje líp, když se mu povede vstřelit gól, ale hlavní je, že nám to pomohlo, to jsme potřebovali," řekl Jiráček. "V první půli jsme měli převahu, fanoušci nás tlačili a byli jsme na koni. Ve druhé jsme z toho vypadli a museli to ubojovat, ale povedlo se a jsme spokojený," dodal Jiráček.

Jiráček dal sedmý nejrychlejší gól historie evropských šampionátů a zlomil české prokletí v duelech s Řeky, proti kterým se naposledy ve vzájemném utkání prosadil Jan Berger v roce 1984. Český celek při prvním gólu dokonale využil nedorozumění ve středu řecké obrany, z níž po prvním duelu s Polskem vypadli oba stabilní stopeři.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články