Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Poláci jen remizovali s Ruskem

Varšava - Ve druhém zápase "české" skupiny A na sebe narazily výběry Ruska a Polska. Domácí si v úvodu vypracovali několik slibných šancí, ke gólu ale žádná nevedla. Rusové tak začali v průběhu prvního poločasu postupně přebírat iniciativu a nakonec se i radovali z gólu. Po Aršavinově standardce si už třetí branku na šampionátu připsal Dzagojev. Jenže po přestávce polský tým Rusy opět přitlačil a krásnou střelou v 57. minutě vyrovnal stav utkání Blaszczykowski.  Do konce utkání už se nic významného nestalo a duel tak skončil výsledkem 1:1. 

Poláci slaví vyrovnávací branku
zdroj: ČTK/AP autor: Matt Dunham

Trenér Polska Franciszek Smuda udělal v základní sestavě dvě změny oproti utkání s Řeckem. Rybuse v záloze nahradil defenzivnější Dudka a brankáře Szczesného, který nemohl nastoupit kvůli vyloučení v prvním zápase, podle očekávání zastoupil Tytoń.

První velkou šanci měli na Národním stadionu v sedmé minutě Poláci. Obraniak našel z trestného kopu obránce Boenische, který hlavou trefil jen nohu gólmana Malafejeva. Za čtyři minuty pak jeho branku přestřelil tvrdým halfvolejem útočník Lewandowski. Povedenou dvacetiminutovku dokonce domácí zakončili dokonce gólem, jenže střílející Polanski stál v ofsajdovém postavení.

Rusové se ze začátku nedostávali do přímého ohrožení soupeřovy branky, v několika náznacích minul prostor mezi třemi tyčemi Keržakov. Ve 37. minutě se však hosté dočkali, když Aršavinův trestný kop zakončil přesnou hlavičkou nepokrytý Dzagojev. Ofenzivní záložník si připsal třetí zásah na turnaji a dostal se do čela tabulky střelců.

Polsko mohlo hned na začátku druhého poločasu srovnat, ale Lewandowski si se svou šancí neporadil a jeho střelu z úhlu si snadno pohlídal vyběhnutý Malafejev.

Hned z protiútoku po špatně vyřešeném přečíslení Rusů Smudovi svěřenci vyrovnali. V 57. minutě převzal Piszczekovu přihrávku jeho spoluhráč z Dortmundu Blaszczykowski a umístěnou ranou z hranice šestnáctky nedal Malafejevovi nárok. Na konci zápasu měli mírnou převahu domácí hráči, ale zápas do vítězného konce už nedovedli.

Varšava: Polsko - Rusko 1:1 (0:1)Branky: 57. Blaszczykowski - 37. Dzagojev. Rozhodčí: Stark - Salver, Pickel (všichni Něm.). ŽK: Lewandowski, Polanski - Denisov, Dzagojev. Diváci: 58 000.

Polsko: Tytoń - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch - Dudka (73. Mierzejewski), Polanski (85. Matuszczyk) - Blaszczykowski, Murawski, Obraniak (90.+3 Brožek) - Lewandowski. Trenér: Smuda.

Rusko: Malafejev - Aňukov, A. Berezuckij, Ignaševič, Žirkov - Širokov, Denisov, Zyrjanov - Dzagojev (79. Izmajlov), Keržakov (70. Pavljučenko), Aršavin. Trenér: Advocaat. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články