Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Latka: Zvládneme to a vyhrajeme

Praha – Optimistou je před zápasem národního týmu s Řeckem stoper Slavie Martin Latka, který v letech 2009 až 2011 působil v Panioniosu Atény. I přes tragický výkon proti Rusku věří, že český tým by mohl překonat Řeky rychlou kombinací a dojít si pro vítězství.

"Je to hodně obměněné, mají tam hodně mladých hráčů. Myslím, že je to trošku jiný tým. Ta obrana tehdy byla zkušenější, teď v té defenzivě nemají takovou sílu. Podle mě se naši kluci určitě do šancí dostanou," řekl Latka. Předpokládá, že na řeckou obranu budou platit kombinace a rychlé kolmé přihrávky. "Myslím, že v obraně okénka budou mít. Kombinační akce a přihrávky za obranu, to by mohlo platit. Tipuji, že to zvládneme a vyhrajeme," pokračoval.

Řekové jsou podle něj silní, pokud se jim na hřišti daří. To ukázali v prvním zápase s Polskem, ve kterém v deseti dotáhli jednobrankovou ztrátu. Pak dokonce mohli zvítězit, kdyby proměnili penaltu. "Každý si myslel, že ještě dostanou jeden dva góly. Místo toho takovým šťastným gólem vyrovnali a ve finále mohli nakonec vyhrát," podotkl sedmadvacetiletý Latka.

"Bylo vidět, že když se jim daří, začnou si věřit. Zlepšili pohyb, najednou byli lepší na balonu a víc si dovolili. Ale když jim to nejde, nechají se lehce vyprovokovat. Jsou hodně impulzivní," řekl. Od Řeků očekává tradičně defenzivní pojetí. "Myslím, že to bude hodně opatrné. Kdo uspěje v tomhle zápase, bude mít blíž k tomu postupu ze skupiny. Řekové budou bránit a spoléhat na brejky," mínil Latka.

Největší pozor si podle jeho názoru musejí Češi dát na autora vyrovnávací trefy proti Polsku Dimitrise Salpingidise. "Také Mitroglu je výborný útočník. Nebezpečný je Katsuranis, Fetfatzidis je zase hodně rychlý. To jsou jména, která mi utkvěla v hlavě," dodal Latka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články