Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Šmicer: Takový komfort a servis jsme nikdy neměli

Vratislav – Čeští fotbalisté si pochvalují výborné prostředí, zázemí i atmosféru. Polští fanoušci si český tým oblíbili. Na tréninky chodily stovky příznivců. Domácí si přejí, aby s jejich týmem postoupili Češi. Nejen o tom, jak Polsko žije fotbalem, si povídali v prvním Studiu Vratislav reprezentační manažer Vladimír Šmicer, Marek Jankulovski a reportér ČT Miroslav Karas.

Vladimír Šmicer, Marek Jankulovski, Miroslav Karas a David Kozohorský
zdroj: ČT4

"Ideálnější jsme to mít nemohli. Po zápase můžeme být do půl hodiny na hotelu. Hrál jsem na třech šampionátech a takový komfort a servis jsme nikdy neměli. Máme tréninkové centrum, hřiště nebo kabiny, kde se doteď hrála polská liga. Máme stadion deset minut od hotelu," vyjmenoval výhody Šmicer. "Stadion je nádherný a je hrozná klika, že budeme všechny tři zápasy hrát v jednom městě," dodal.

Poláci se na Euro nesmírně těší a ve Vratislavi je to znát. Rozhodnutí UEFA o tom, že se bude šampionát konat v Polsku a Ukrajině, bylo startovacím momentem rozsáhlých změn. "Pro Polsko to byl obrovský civilizační skok. Mohli dohonit vše, co zanedbávali. Dálnice, letištní terminály, vlaková nádraží, moderní hotely," poznamenal Karas s dodatkem, že ne vše se povedlo na sto procent.

Karas navštívil i ukrajinská města, atmosféra v Polsku je podle něj lepší. "Polsko to prožívá nadšeně, dnes je to dokonce politické téma. Poté, co jsem byl několikrát na Ukrajině, Polsko je v tomto daleko dál. Euro je citelněji vnímáno než na Ukrajině," uvedl reportér České televize.

Poláci mají české reprezentanty rádi. "Ve skupině mají Řeky, k nimž mají daleko, a Rusy, s nimiž měli vždycky problémy. Myslí si, že postoupí oni, a přejí si, aby ti druzí byli Češi," řekl Karas.

Na tréninky české reprezentace proudily davy polských příznivců. "Bylo to pro nás překvapení. Jsme ve skupině s Polskem, proto jsme nečekali takovouto podporu od domácích fanoušků," přiznal Šmicer. O české hráče je velký zájem. "Kdykoli jdou do města, musejí si vzít civil, aby je fanoušci nezastavovali," dodal s úsměvem manažer českého týmu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články