Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nizozemci se v Krakově setkali s projevy rasismu

Krakov (Polsko) - Nizozemští fotbalisté se podle svého kapitána setkali při prvním veřejném tréninku před evropským šampionátem s projevy rasismu. Skupinka polských fanoušků na stadionu v Krakově prý vydávala zvuky napodobující opice. Vedení výpravy se ale neobrátilo se stížností na UEFA. Nizozemská reprezentace zahájí ME v sobotu zápasem s Dány v ukrajinském Charkově. V Krakově se žádný zápas hrát nebude.

Arjen Robben
zdroj: ISIFA

"Slyšeli jsme, že napodobovali opice. Projevy rasismu nebudeme v žádném případě tolerovat, jestli se něco takového stane během mistrovství, hned se obrátíme na rozhodčího, aby zasáhl," řekl Mark van Bommel.

UEFA s předstihem varovala fotbalisty, že pokud kvůli projevům rasismu během zápasu opustí hřiště, dostanou žlutou kartu. Hráči mají nechat jednat rozhodčí, kteří mohou utkání přerušit.

Podle Van Bommela se vicemistři světa setkali s rasismem při středečním tréninku a kouč Bert van Marwijk to vyřešil tak, že přesunul cvičení na jinou část hřiště. Přípravu "oranjes", kteří mají v kádru řadu hráčů tmavé pleti, v Krakově na stadionu Wisly sledovalo na 25 tisíc fandů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články