Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Necid: Chci Rusy porazit

Vratislav – Není vyloučené, že lehce zraněného Milana Baroše by v základní sestavě českého týmu pro úvodní zápas s Ruskem mohl nahradit Tomáš Necid. Dvaadvacetiletý kanonýr by v duelu měl o pořádnou motivaci postaráno. Nejenže se do reprezentace vrací po roční pauze, ale už třetí sezonu nastupuje za ruský CSKA. V týmu soupeře tak má hned pětici spoluhráčů z moskevského klubu, před kterými by se rád vytáhnul.

Tomáš Necid
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Necid se v pátek na stadionu potká s brankářem Igorem Akinfejevem, obránci Alexejem Berezuckým, Sergejem Ignaševičem a Kirillem Nababkinem a záložníkem Alanem Dzagojevem. A to ještě v ruské nominaci chybí zraněný bek Vasilij Berezuckij. Necid vzájemný duel proti spoluhráčům z CSKA bere prestižně.

"Po Euru by pro mě bylo těžké se vracet do klubu, kdyby nás Rusové porazili," přiznává český útočník. O to víc si bývalý slávista přeje úspěšný výsledek. "Všechny kluky mám rád, jsme kamarádi, ale teď je chci porazit," přál si Necid.

V týdnu před zápasem si ještě psal s Dzagojevem a Ignaševičem, sázka ale prý není uzavřená žádná. "Spíš jsme si psali, co je nového a tak, žádné velké hecování," líčil Necid, který se do reprezentace vrátil před Eurem po téměř roční pauze zaviněné zraněním kolena. Teď ho těší o to víc, že o vrcholný turnaj nepřišel a na poslední chvíli se stačil připojit k týmu. A přeje si úspěšné vykročení právě proti Rusku.

"Ale zatím jsem neměl sen, že Rusům dávám gól," smál se Necid. "Každopádně jsem natěšený moc. Když vyhrajeme první zápas, nálada půjde ještě nahoru," přál si vytáhlý forvard.

Sám ale vnímá velké odhodlání, které sálá z ruské strany. "Rusko má před Eurem veliké ambice, jsou sebevědomí jako vždy, chtějí jít co možná nejdál. Ale rozhodně nás také nepodcení. To nehrozí. My musíme být na pozoru, jejich útočná síla je obrovská," uvedl Necid při setkání s novináři ve Vratislavi.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články