Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nemocní ukrajinští fotbalisté by měli být v pořádku

Kyjev - Deset ukrajinských fotbalistů, kteří měli v posledních dnech žaludeční problémy, by mělo být do startu mistrovství Evropy v pořádku. Nemoc výběr trenéra Olega Blochina zasáhla v pondělí a následující den kvůli ní byl málem zrušen přípravný zápas s Tureckem, ve kterém Ukrajinci podlehli svému soupeři 0:2.

Ukrajinská fotbalová reprezentace
zdroj: ČT4

"Už dnes ráno si byli zaběhat, takže očekáváme, že do zahajovacího zápasu proti Švédsku budou v pořádku," řekl mluvčí ukrajinské reprezentace Oleksandr Glyvinský. Jako první potíže pocítil jeden z masérů. "Skoro nemohl pracovat a ve čtyři hodiny ráno přišel s podobnými problémy Denis Garmaš a chvíli po něm i Taras Michalik, Andrij Voronin, Arťom Milevskij, Andrej Ševčenko a Anatolij Tymoščuk," přidal mluvčí.

Tymoščuk kvůli potížím skončil dokonce na kapačkách a Blochin po zápase prohlásil, že záložník Bayernu Mnichov je ve vážném stavu. "Nevím, co problémy způsobilo, protože jsme každý jedl něco jiného," prohlásil trenér.

Garmaš se navzdory nemoci objevil v sestavě proti Turecku, protože v předchozích zápasech nehrál a chtěl bojovat o místo v základní sestavě. "Byl v nejhorším stavu, hodně zvracel a museli jsme mu vyčistit žaludek všemi dostupnými prostředky. Přesto ale moc chtěl hrát a před utkáním tvrdil, že je v pořádku," dodal Glyvinskij.

Po Švédsku se Ukrajina na mistrovství, které pořádá spolu s Polskem, v základní skupině utká s Francií a Anglií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články