Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

S fotbalisty se loučila stovka fanoušků, v Ostravě je tým zklamal

Praha/Vratislav - Čeští fotbalisté odjeli na mistrovství Evropy, z hlavního nádraží v Praze vyrazili vlakem "Josef Masopust" s lokomotivou v národních barvách do Vratislavi, kde sehrají všechny tři zápasy v základní skupině. Rozloučit se s nimi přišla přibližně stovka fanoušků s transparenty "Držíme vám palce". V Ostravě na tým čekaly tři stovky zklamaných fandů. Reprezentanti totiž vlak neopustili a žádosti o podpis až na dvě výjimky odmítli. 

Čeští reprezentanti vyrazili na EURO
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Vedení týmu zvolilo pro cestu do 280 kilometrů vzdálené Vratislavi vlak, jelikož hráčům to umožnilo pohodlí v podobě volného pohybu. Zároveň se mohli při zastávce v Ostravě rozloučit také s fanoušky z Moravy. Příjezd do Ostravy byl naplánován na 14:18 a souprava zde víc než deset minut čekala na novou lokomotivu. Avizovaná možnost setkání s reprezentací se ale nekonala, fotbalisté zůstali na svých sedadlech. Lidem tak nezbylo než si hráče fotografovat přes skla vagonů.

Hráči mají k dispozici jeden vůz 1. třídy, bistro vůz, lůžkový vůz, nákladní vůz a konferenční vůz pro promítání filmů nebo sestřihů ze zápasů soupeřů na ME. "Hráči i trenéři řekli, že než abychom čekali na letišti, kde by nás při kontrolách svlékali do naha, tak pojedeme vlakem. Budou mít maximální komfort," řekl předseda FAČR Miroslav Pelta. "Odjezdem pro nás doopravdy začíná Euro," uvedl manažer reprezentace Vladimír Šmicer.

Je nám líto, video expirovalo.
Odjezd na EURO 2012

Pokud čeští fotbalisté netrpělivě vyhlíželi, kdy je definitivně pohltí atmosféra mistrovství Evropy, vytoužené chvíle se dočkali deset minut před osmnáctou hodinou. Příjezd vlakového speciálu vzbudil ve vratislavské nádražní hale poprask, fotbalisty vítaly desítky fanoušků. Když hráči a realizační tým vykročili z vlaku na pečlivě střežené nástupiště, z amplionů se v češtině ozvalo: "Vítáme český tým i jeho fanoušky ve Vratislavi, přejeme mnoho příjemných zážitků a úspěšných výsledků."

I když hráči ve vlaku strávili téměř sedm hodin, cesta z Prahy přes Ostravu do Vratislavi jim prý utekla rychle. "Hráli jsme karty, dali jsme si dobré teplé jídlo, takže úplně v pohodě," líčil záložník Milan Petržela. "Bylo to velmi pohodlné, ani nám nepřišlo, že jsme byli tolik hodin na cestě. Připadali jsme si jako v obýváku," doplnil s úsměvem tiskový mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář. Pro národní tým je po příjezdu do Vratislavi povzbuzením i to, že se v pondělí naplno po potížích s lýtkem zapojí do tréninku kapitán Tomáš Rosický.

Po kolejích mohou na šampionát cestovat také fanoušci. Vlak z Prahy vyjede vždy v den zápasu v 9:00, zastaví v Kolíně, Pardubicích, Chocni, Ústí nad Orlicí, Letohradu a do Vratislavi dorazí ve 14:39. Zpět pojede přibližně dvě a půl hodiny po utkání. Druhá souprava vyráží z Brna v den zápasu v 9:02, pojede přes Vyškov, Kojetín, Přerov, Hranice na Moravě a Ostravu, do Vratislavi dorazí v 15:08. Zpět vyrazí rovněž dvě a půl hodiny po zápase. Veškeré informace jsou na webové stránce www.vlakemnaeuro.cz.

Vlaky z Prahy pojmenované po fotbalových internacionálech Ladislavu Vízkovi (8. června), Antonínu Panenkovi (12. června) a Janu Bergrovi (16. června) s kapacitou 800 míst jsou již vyprodané. K dispozici jsou jen jízdenky z Ostravy, kde se napojí pět vagónů k vlakům z Brna pojmenovaným po Zdeňku Nehodovi, Miroslavu Kadlecovi a Pavlu Nedvědovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články