Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Trenér Prandelli na Euro bere i bouřliváka Balotelliho

Řím – Pomalu, ale jistě již začínají být známé kádry reprezentačních týmů pro fotbalové Euro. Výjimkou není ani Itálie, trenér Cesare Prandelli zveřejnil třiadvacítku vyvolených, ve které je hned sedm hráčů mistrovského Juventusu Turín. V Italském týmu nakonec nechybí ani útočník Manchesteru City Mario Balotelli, který je častým terčem kritiky za své nevypočitatelné chování na hřišti i mimo něj.

Na poslední chvíli vypadli z italské nominace Obránce Andrea Ranocchia a útočník Mattia Destro. V třiadvacetičlenném kádru naopak zůstává zadák Leonardo Bonucci, který je vyšetřován v rámci sázkařského skandálu s ovlivňováním zápasů.

Prandelli naopak v pondělí vyřadil z reprezentačního mužstva záložníka Domenica Criscita, jemuž policie krátce předtím z téhož důvodu prohledala pokoj na soustředění. Italové vstoupí do turnaje 10. června v Gdaňsku zápasem proti španělským obhájcům titulu. Ve skupině C je pak čekají ještě utkání proti Chorvatsku a Irsku.

Nominace italských fotbalistů na mistrovství Evropy:

Brankáři: Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Neapol), Salvatore Sirigu (Paris St. Germain/Fr.).

Obránci: Ignazio Abate (AC Milán), Federico Balzaretti (Palermo), Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini (všichni Juventus), Christian Maggio (Neapol), Angelo Ogbonna (FC Turín).

Záložníci: Daniele De Rossi (AS Řím), Alessandro Diamanti (Boloňa), Emanuele Giaccherini, Claudio Marchisio, Andrea Pirlo (všichni Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris St. Germain/Fr.), Antonio Nocerino (AC Milán).

Útočníci: Mario Balotelli (Manchester City/Angl.), Fabio Borini (AS Řím), Antonio Cassano (AC Milán), Antonio Di Natale (Udine), Sebastian Giovinco (Parma). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články