Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bílek: Darida mi zamotal hlavu

Hartberg (Rakousko) - Trenéra fotbalové reprezentace Michala Bílka potěšilo, že tým v předposledním přípravném utkání před mistrovstvím Evropy vydřel výhru s Izraelem ve čtvrté minutě nastaveného času. Bílek teď bude řešit velké dilema: rozhodování o konečné nominaci třiadvacetičlenného týmu na šampionát. Bílek připustil, že rozhodování není vůbec jednoduché a například šance předpokládaného náhradníka Vladimíra Daridy se podle něj zvýšily.

Michal Bílek
zdroj: ČTK/AP autor: Ronald Zak

Povzbuzením je pro Bílka i dnešní vítězství nad Izraelem. "Mám opravdu radost. Ukázali jsme obrovskou touhu to utkání vyhrát a odehráli jsme to celkově velmi slušně, což mě těší. Horší jsme měli jen začátek, ale pak se dostali do hry. Negativem je třeba to, že jsme se až příliš lehce nechávali obcházet po stranách. Tam musíme být důslednější," řekl Bílek na tiskové konferenci.

Bílek teď musí rozhodnout, které hráče vezme na šampionát, do kterého Češi vstoupí za necelé dva týdny. Český kouč ve středu oznámí konečnou nominaci a teď ještě o některých jménech prý nemá jasno. "Jsem na vážkách víc než před týdnem, kdy jsme do Rakouska na soustředění jeli," uvedl.

Michal Bílek
zdroj: ČTK/AP autor: Ronald Zak

V Rakousku měl na tréninkovém kempu k dispozici 25 hráčů. Jisté je, že z týmu vypadne čtvrtý brankář Tomáš Grigar, ale jeden hráč z pole ještě v úterý bude vyřazen. Bílek se dnes nechtěl pouštět do spekulací, kdo může "Černého Petra" dostat. "Řeknu to tak, že mám příjemné starosti. Původně jsem chtěl o nominaci rozhodnout už dnes po utkání, ale pořád nejsem definitivně rozhodnutý. Do úterý to budou perné tři dny na přemýšlení," řekl Bílek.

Čeští fotbalisté
zdroj: ČT24

Nejmilejším překvapením je pro něj plzeňský středopolař Darida. Jednadvacetiletý hráč na soustředění původně mířil jen proto, že kapitán Tomáš Rosický netrénoval kvůli poraněnému lýtku. Darida však Bílka prý hodně upoutal. "Hlavu mi zamotal. Ale nejen dnešním výkonem proti Izraeli, kdy debutoval v reprezentaci a vůbec na něm nebyla znát nervozita. Hrál bez nervů, už teď má kvalitu na to, aby v reprezentaci byl. Ale tím neříkám, že pojede i na mistrovství," řekl Bílek, který po zápase s Izraelem chválil i dalšího záložníka Daniela Koláře a stopera Romana Hubníka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články