Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na ČT sport startuje Tipsport liga, favoritem je Mladá Boleslav

Praha - Startuje 19. ročník zimního fotbalového turnaje Tipsport liga, kterého se stejně jako loni zúčastní šestnáct týmů včetně sedmi prvoligových. V pozici největšího favorita do něj vstoupí třetí tým nejvyšší soutěže Mladá Boleslav, která hostí jednu ze čtyř základních skupin. Triumf obhajuje druholigový Hradec Králové. Závěrečný turnaj Final Four se bude hrát 23. a 24. ledna v Praze na Vyšehradě. Hned úvodní zápas mezi Mladou Boleslaví a Pardubicemi vysílá od 9:40 ČT sport a náš web, v přímém přenosu nabídneme ještě další dva duely.

"Vzhledem k tomu, že nestartují úplně top týmy jako Plzeň, Sparta nebo Slavia, je to hodně vyrovnané. Není úplně jasné, v jakých sestavách jednotlivé týmy nastoupí," řekl Lubomír Ježek z Tipsportu.

Turnaje se vedle Boleslavi zúčastní mimo jiné Olomouc a ligový nováček Zlín. Z druhé ligy pak např. Frýdek-Místek, Varnsdorf a Vyšehrad. "Druholigové týmy mohou překvapit. Věřím, že vyhrajeme skupinu, ale myslím, že krásný příběh by byl, kdyby vyhrál nováček Vyšehrad," prohlásil patron turnaje Petr Švancara, bývalý útočník a nyní člen marketingového oddělení Zbrojovky Brno.

Šestnáct celků je rozděleno do čtyř skupin po čtyřech a vítězové postoupí na závěrečný turnaj. Skupina A se hraje na Vyšehradě a představí se v ní fotbalisté Bohemians 1905, kteří budou mít velkou diváckou podporu. "Jsme rádi, že pro fanoušky to bude v podstatě domácí prostředí. Doufáme, že znovu postoupíme ze skupiny," připomněl trenér "klokanů" Roman Pivarník loňskou semifinálovou účast.

Skupina B se odehraje v Mladé Boleslavi, skupinu C nově hostí Vyškov a skupinu D Olomouc. Sigma do turnaje pošle dvě mužstva, protože má tým v první i druhé lize. Jeden olomoucký celek bude hrát ve skupině C a druhý ve skupině D. "Dá se předpokládat, že silnější tým nasadí Olomouc do domácí skupiny D," uvedl ředitel turnaje Aleš Kolář.

Je nám líto, video expirovalo.
Zimní Tipsport ligy se zúčastní šestnáct týmů
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články