Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Stuttgart nasázel Plzni šest branek, premiérovou trefu zaznamenal Kliment

Hippach (Rakousko) - Fotbalisté Plzně v úvodním utkání na soustředění v Rakousku propadli v obraně a bundesligovému Stuttgartu podlehli vysoko 3:6. Mezi střelce se zapsal i český reprezentant do 21 let Jan Kliment, který debutoval za německý celek po přestupu z Jihlavy. 

Jan Kliment na soustředění se Stuttgartem
zdroj: imago sportfotodienst

Plzeň se trápila hlavně v obraně, kde nechávala soupeři hodně prostoru. Už ve 2. minutě nepokryla standardní situaci, navíc rakouský reprezentant Harnik zahodil dvě velké šance. Toho využil Ondřej Vaněk a hlavou po rohovém kopu srovnal. Jenže pak plzeňská defenziva znovu neuhlídala Harnika a ten už tentokrát nezaváhal. Do poločasu zvýšil na 3:1 svým druhým gólem v utkání Kiesewetter.

Do druhé půle v dresu Stuttgartu vyběhli i dva čeští hráči Kliment a Adam Hloušek. Také Plzeň prostřídala téměř celou sestavu, ale hernímu projevu to příliš nepomohlo. Obrana nejprve nezachytila náběh Feratiho, který si po obloučku za obranu poradil i s brankářem Bolkem. Další pěknou kombinační akci pak úspěšně zakončil Gruezo.

Plzeň sice po dobrém napadání snížila zásluhou Egona Vůcha, jenže vzápětí utekl Kliment a přehozením Bolka vstřelil první gól za Stuttgart, který ho koupil po vydařeném představení na ME jednadvacítek. V závěru si Plzeň vylepšila náladu alespoň hezkou kombinační akcí, do které se zapojili všichni hráči a na konci byla posila z Příbrami Aleš Matějů. Levý bek udělal kličku brankáři a zamířil do odkryté branky. Stuttgart si ještě sám nastřelil břevno.

Viktoria Plzeň - VfB Stuttgart 3:6 (1:3)

Branky: 18. Vaněk, 67. Vůch, 87. Matějů - 2. a 40. Kiesewetter, 28. Harnik, 52. Ferati, 62. Gruezo, 69. Kliment.

Sestava Plzně

I. poločas: Kozáčik - Rajtoral, Hejda, Procházka, Limberský - Hořava, Vaněk - Kopic, Kolář, Kovařík - Mahmutovič.
II. poločas: Bolek - Rajtoral, Baránek, Hubník, Matějů - Kučera, Vaněk - Petržela, Ďuriš, Vůch - Holenda. Trenér: Koubek. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články