Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Domácí ME jednadvacítek slibuje silnou účast

Praha - Český fotbal se chystá na největší projekt ve své historii. Od 17. do 30. června 2015 proběhne Praze, Olomouci a Uherském Hradišti mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let. Organizační výbor má radost, že los baráže dává naději na silnou osmičku účastníků. O postup na šampionát si v říjnu zahrají Španělsko, Německo, Nizozemsko, Anglie či Itálie. "Je to exkluzivní složení, soubor evropských gigantů," řekl předseda Petr Fousek. Kromě Německa by si moc přál postup i dalšího souseda Slovenska, které se v baráži utká s Itálií.

"Pamatuji si, že v roce 2000 nám do Trenčína přijelo fandit 7 000 českých fanoušků, a umím si představit, že by to nyní bylo obráceně. To samé platí o Němcích, zvláště pokud by nám zahrál do karet i los a Němci se dostali do pražské skupiny," uvedl Fousek.

Se svým týmem připravuje největší šampionát, jaký za současné situace FAČR může pořádat. "Je to největší pořadatelský projekt v dějinách českého fotbalu. Tak k tomu přistupujeme, nejlepší stadiony, nejlepší hotely," řekl Fousek. "Už to není dorostenecká soutěž, ale druhý nejdůležitější turnaj UEFA a nejvýznamnější fotbalová akce v roce 2015," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Na rozlosování ME '21' 2015 přijede Platini

Hrát se bude v Praze na stadionech Sparty a Slavie, kde by mělo být i finále, na olomouckém Andrově stadionu a v Uherském Hradišti. Využívat se však budou i další stadiony jako tréninkové plochy.

Na turnaj se pečlivě připravuje i česká reprezentace do 21 let pod vedením trenéra Jakuba Dovalila. Cílem je minimálně postup do semifinále. "Neradi bychom, aby se opakoval šampionát v Dánsku, kdy organizačně vše fungovalo, ale domácí reprezentaci se nedařilo a brzy vypadla. Pak to ovlivní vše, především návštěvnost," řekl Fousek.

Pomoci by k tomu měly i posily ze seniorské reprezentace jako Ladislav Krejčí, Matěj Vydra, Pavel Kadeřábek či Václav Kadlec. "Probíhají jednání mezi trenéry Vrbou a Dovalilem. Všichni respektujeme potřeby áčka v kvalifikaci o Euro, na druhou stranu je toto mimořádná událost a musíme mít ty největší ambice. Proto se snažíme, aby tým měl co nejsilnější složení. Tento názor má hodně zastánců, což mě těší," uvedl Fousek.

Šampionát, jehož organizační výbor pracuje s rozpočtem 140 milionů korun, začne 17. června. Již 6. listopadu budou rozlosovány základní skupiny ve Vysočanech za účasti prezidenta UEFA Michela Platiniho.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články