Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Liberečtí věří, že Budnik dokáže v útoku nahradit Rabušice

Liberec - Fotbalisté Liberce prožili hodně rušnou zimní přestávku. Severočeši v ní ztratili tři opory základní sestavy včetně útočného esa Michaela Rabušice. Liberečtí i tak věří, že se s nelehkou situací a výraznou obměnou týmu dokážou vyrovnat. Už ve čtvrtek vstoupí do jara úvodním zápasem vyřazovací fáze Evropské ligy s nizozemským Alkmaarem.

"Oslabení to je velké. Michal nebyl třeba tolik do hry, ale strašně moc toho odpracoval vepředu. Schytal hrozně ran, svedl hodně soubojů. I když je třeba prohrál, tak my jsme chodili pod ně a získávali ty míče," řekl k odchodu Rabušice útočník Liberce Josef Šural.

Rabušice by měla nahradit nová posila, třiadvacetiletý Ukrajinec Jevgen Budnik. Trenér Jaroslav Šilhavý věří, že by mohl být gólovější než Rabušic. V přípravě se uvedl třemi trefami.

Trenér Liberce Jaroslav Šilhavý:

Už dříve během zimní ligové přestávky Liberec opustili stoper Renáto Kelič a bek Ondřej Kušnír. Místo Keliče Severočeši přivedli Jana Rajnocha s reprezentačními zkušenostmi. Záložní řadu posílil zkušený Marek Jarolím a nakonec se povedlo prodloužit hostování s Ukrajincem Sergejem Rybalkou.

"Přišli noví hráči, ale musíme se ještě sehrát. Přesto myslím, že bychom měli být na Alkmaar dobře připraveni," věří stoper Liberce Radoslav Kováč, který v zimě podepsal smlouvu se Spartou, kam zamíří od léta. Pod Ještědem i tak zůstal kapitánem.

Aby problémů nebylo málo, zranil se Slovanu konžský záložník Dzon Delarge, který možná nebude k dispozici celé jaro. Obránce Jiří Fleišman zase během přípravy zápolil se zraněním a naskočil až do posledního zápasu v Portugalsku proti Örebru.

Problémy s kádrem se promítly i do výsledků, poslední dva zápasy na soustředění v Portugalsku Liberec prohrál 0:4 a 0:2. Kouč Šilhavý přesto věří, že jeho tým souboj s Alkmaarem zvládne, byť má soupeř značnou výhodu ve větší rozehranosti. Nizozemská liga je v plném proudu.

"Nebylo to optimální, ale realita je prostě taková. Nebylo moc času vypilovat součinnost jednotlivých hráčů, řad. Přesto věřím, že se připravíme na Alkmaar, jak nejlíp umíme, a pokusíme se znovu o nemožné. Každý se na ten zápas upíná, je to pro nás svátek," doplnil Šilhavý.

Oproti podzimnímu kádru také skončilo na severu Čech hostování ukrajinskému záložníkovi Vladislavu Kalitvincevovi, na hostování do druholigové Viktorie Žižkov zamířil Vojtěch Hadaščok. Alternativou v útoku je Senegalec Mustapha Ndiaye, který se vrátil z hostování. Severočeši se také stále nevzdávají toho, že získají do útoku mladého Nizozemce Kevina Luckassena.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články