Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Trenér Jablonce Skuhravý: Pelta byl z pokřiků fanoušků zdrcený

Plzeň - Předseda Fotbalové asociace ČR a zároveň šéf Jablonce Miroslav Pelta byl prý zdrcený z pokřiků plzeňských fanoušků proti své osobě při duelu Superpoháru. Po výhře 3:2 na hřišti Viktorie to řekl kouč severočeského klubu Roman Skuhravý. Hostujícím hráčům pokřiky na Peltu kazily radost z vítězné trofeje.

Celý plzeňský stadion během zápasu několikrát skandoval tradiční "Pelta ven!", největší nevoli ale vyvolal až neuznaný gól domácího Tomáše Wágnera na 2:2 ze závěru utkání.

Fanoušci hromadně spustili pokřik "Pelto, chcípni" a dávali najevo, co si o veřejností neoblíbeném předsedovi asociace myslí. Sudí ale odvolali gól správně, protože mu předcházel ofsajd.

"Krátce jsem s panem Peltou mluvil po zápase na schodech a je zdrcený z fanoušků. Já se mu ani nedivím. Nechci hodnotit jeho mediální image, ale znám ho jako pracovitého člověka, který toho udělal pro fotbal nejvíce ze všech lidí, co znám. Tohle si rozhodně nezaslouží," mínil jablonecký trenér Skuhravý. "Můžete říkat, že je to můj zaměstnavatel, ale já bych tohle říkal, i kdyby nebyl," doplnil Skuhravý.

Za svého šéfa se postavil i záložník Jan Kopic. "Musím říct, že chvílemi mi bylo pana Pelty i líto. Tohle si nezaslouží. Ale my už jsme na to zvyklí, počítáme s tím. Na většině stadionů jsou takovéhle pokřiky," poznamenal Kopic.

Skuhravého nepotěšil ani laxní přístup hráčů v poslední dvacetiminutovce. "Výhra je to z mého pohledu zasloužená. Druhý poločas byl z naší strany skvělý, byli jsme mnohem aktivnější. Pod dojmem závěru jsem ale na hráče naštvaný, bylo to zbytečně hektické," řekl Skuhravý.

Odvolaný gól byl jeho premiérou

Prý už počítal s tím, že gól Plzně na 2:2, který byl nakonec odvolán, bude platit. "Už jsem nevěřil. Připravoval jsem se na to, že je to branka a že na to budu muset zareagovat. Odvolaný gól jsem ještě nezažil," dodal kouč Jablonce.

Výhra nad ligovým mistrem ho těší o to více, že jablonečtí hráči mají za sebou velmi náročnou přípravu. "Ve středu jsme přijeli ve tři hodiny ráno ze soustředění, za 21 dní jsme měli jeden den volna, takže jsem se nedivil, že kluci na začátku utkání tahali nohy z malty. Musíme si nyní odpočinout a zapracovat na chybách, kterých je tam ještě hodně. Chceme být úspěšní, proto se musíme ještě zlepšit," prohlásil Skuhravý.

Ten má výjimečnou bilanci, když od května, kdy převzal jablonecké mužstvo, získal už druhou trofej. "To není moje zásluha, to je zásluha kluků. Já jsem šťastný, že jsem tu šanci vůbec dostal. Věřím, že to nebylo naše poslední vítězství a snad na to navážeme," dodal Skuhravý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články