Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Hrozilo, že zablokují magistrálu, vysvětluje policie zákrok proti sparťanským hooligans

Praha - Tři sta sparťanských hooligans v pátek ohrožovalo kolemjdoucí i dopravu v centru hlavního města. Nakonec policie třiadvacet radikálních fanoušků fotbalové Sparty zatkla během zásahu na Václavském náměstí, jednoho z nich již obvinila.

Je nám líto, video expirovalo.
Policie zakročila proti sparťanským hooligans

Za hlasitého skandování pochodovalo Prahou tři sta fotbalových hooligans převážně v kuklách nebo s šálami přes obličej. Sparťanští chuligáni vyrazili na pochod z Letenských sadů přes Čechův most a Staroměstské náměstí. Zastavili se až u sochy sv. Václava. Tady tvrdé radikální jádro začalo házet do davu a na policii světlice. "Napadali ostatní kolemjdoucí, turisty a hrozilo, že obsadí magistrálu a přesunou se do metra," vysvětluje policejní odvetu mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Policisté proto zasáhli a skupinu se snažili rozehnat. Třiadvacet nejagresivnějších fanoušků zatkli, zbylí účastníci pochodu se rozešli. Během akce bylo lehce zraněno pět lidí - tři fanoušci a dva policisté "Jeden šestadvacetiletý muž byl obviněn z trestného činu násilí proti úřední osobě," dodává Zoulová.

Podle sparťanských hooligans šlo o oslavu Vánoc a hlavně klubu. Činovníci Fotbalové asociace České republiky (FAČR) akci fanoušků odsuzují a označují ji za nepochopitelnou záležitost. Podle bezpečnostního manažera FAČR Martina Syneckého fanoušci zkouší, co si mohou dovolit. "Pokud nezačnou dostávat adekvátní tresty, tak se to bude zhoršovat, obecně ta agresivita je stále větší, zvyšuje se s věkem," hrozí Synecký.

Ani tentokrát zřejmě vysoké tresty nepadnou. Radikální fanoušci fotbalové Sparty, které policie na Václavském náměstí zatkla, jsou už na svobodě.

Zdroj
ČT sport, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články