Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ostravský Fantiš je na testech v Mnichově 1860

Ostrava - Ostravský fotbalista Antonín Fantiš je na krátké tréninkové stáži v Mnichově 1860, který o českého reprezentanta do 21 let jeví zájem. Dvacetiletý útočník nebo záložník stráví s pátým týmem 2. Bundesligy tři dny, které mohou napovědět o budoucnosti případných jednání mezi kluby. 

Antonín Fantiš
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Mnichov 1860, za který dlouhá léta nastupoval bývalý český reprezentant Roman Týce, sledoval Fantiše několik měsíců. "Trenér Alexander Schmidt si chtěl vyzkoušet, jak by mohla vypadat eventuální spolupráce, případně Tondovo začlenění do mužstva," řekl Stavros Nenos z agentury, která hráče zastupuje. Příbramský odchovanec Fantiš, který dal na podzim tři ligové góly, dnes za Mnichov 1860 nastoupí na poločas v přípravě proti Unterhachingu.

Podle ostravského klubu není případný Fantišův odchod tak žhavý. "Je pravda, že Mnichov nás po sezoně požádal, zda bychom hráče neuvolnili na krátké testy, čemuž jsem vyšli vstříc, ale nedá se vůbec mluvit o tom, že bychom jednali o přestupu. Prostě jsme vyhověli přání klubu, aby s ním mohl pár dnů trénovat hráč, kterého sledují," řekl předseda představenstva Petr Šafarčík.

Podle zákulisních informací si Baník cení Fantiše na milion eur (25 milionů korun). I když klub po předchozím majiteli tíží obrovské dluhy, nové vedení je nehodlá řešit rozprodáváním kádru. "To se opravdu nestane. Jednat se dá samozřejmě o jakémkoliv hráči, ale nikoho se Baník nebude zbavovat pod cenou," uvedl Šafarčík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články