Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Martinec: Křetínský žádné důkazy Peltovi nepředal

Praha - Majitel Sparty Praha Daniel Křetínský podle policie nepředal v tašce předsedovi Fotbalové asociace ČR Miroslavu Peltovi žádné důkazní materiály. Řekl to šéf Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality Tomáš Martinec, podle něhož kauzu částečně vytvořila i některá média.

Majitel fotbalové Sparty Daniel Křetínský
zdroj: ISIFA/LN autor: Martin Divíšek

Šéf Sparty podle Martince předal Peltovi informace, s kterými teď protikorupční útvar pracuje. "Nebudu se zmiňovat, o jaké informace jde. Od různých sdělovacích prostředků jsem se doslýchal, jak tam byly nahrávky a kazety či dokumenty. To byly výmysly některých novinářů. V té tašce byly osobní věci," prohlásil Martinec.

Tomáš Martinec: "Možná řeknu něco, co velmi překvapí. Z mého pohledu byla některými médii vytvořená bublina, co vše mělo v tašce být. Pan Křetínský nepřinesl v té tašce žádné materiály, nebylo v ní nic, co se týká důkazů." zdroj: Rádio Česko

Křetínský se sešel s Peltou v polovině září na Strahově a oba po schůzce tvrdili, že jde o velmi znepokojující informace, které se týkají řízení zápasů v profesionálních soutěžích. Konkrétnější ani jeden z nich nechtěl být. Pelta posléze oznámil, že předal informace protikorupční policii. Spekulovalo se, že by mohlo jít o sázky či ovlivňování rozhodčích od některých klubů.

Křetínský přinesl Peltovi informace tři dny poté, co Sparta prohrála v duelu 7. ligového kola v Plzni 0:1 po nesprávně nařízené penaltě, které předcházelo filmování obránce Viktorie Davida Limberského.

Martinec připustil, že protikorupční útvar v souvislosti s kauzou nyní na něčem pracuje, ale v tuto chvíli není přesvědčený, že padne obvinění. "Určité informace proběhly. Otázka sázkařských machinací byla šetřena v minulosti. Informace, které jsme obdrželi, se netýkají jen sázkařských věcí. V tento okamžik byly provedeny některé výslechy, v současné době zatím nebylo nikomu konkrétnímu sděleno obvinění," dodal Martinec.

Zdroj
ČTK, ČRo

Hlavní zprávy

Nejčtenější články