Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Pospěch s Kodaní poprvé postoupil do Ligy mistrů

Praha - Český fotbalista Zdeněk Pospěch si poprvé od svého příchodu do FC Kodaň zahraje základní skupinu Ligy mistrů. Dánský šampion v odvetě čtvrtého předkola porazil Rosenborg Trondheim 1:0 a po prohře 1:2 v prvním duelu postoupil díky brance vstřelené na hřišti soupeře do hlavní fáze soutěže. Naopak vypadl ambiciózní Zenit Petrohrad, v jehož kádru figuruje bek Radek Šírl. Složení základních skupin určí čtvrteční los.

Kodaň dohnala ztrátu z úvodního utkání po půlhodině, kdy se po dlouhém autu prosadil hlavičkou Ottesen. Dánský mistr pak mohl několikrát pojistit skóre. Vzápětí trefil Vingaard tyč, ve velké šanci neuspěl po změně stran ani Grönkjaer. Kodaň to ale nakonec nemuselo mrzet. Pospěch odehrál celých 90 minut a patřil k nejaktivnějším hráčům na hřišti. Velmi často se pokoušel o střelbu, za zápas vyslal hned sedm pokusů.

Účastníci základních skupin fotbalové Ligy mistrů

Obhájce titulu: Inter Milán.

Přímý postup: AC Milán, Arsenal, AS Řím, Barcelona, Bayern Mnichov, Benfica Lisabon, Bursaspor, Glasgow Rangers, Chelsea, Kluž, Manchester United, Marseille, Olympique Lyon, Panathinaikos Atény, Real Madrid, Rubin Kazaň, Schalke 04, Spartak Moskva, Šachtar Doněck, Twente Enschede, Valencie.

Postup z předkol: Ajax Amsterodam, Auxerre, Basilej, Braga, FC Kodaň, Hapoel Tel Aviv, Partizan Bělehrad, Tottenham, Werder Brémy, Žilina.

Šírl se opět nevešel ani na lavičku a musel jen sledovat, jak jeho Petrohrad přišel na hřišti Auxerre o náskok 1:0 z domácího duelu. Francouzský celek vyhrál odvetu 2:0 a suveréna ruské ligy nečekaně poslal pouze do Evropské ligy, kde si zahrají vyřazená mužstva ze čtvrtého předkola Ligy mistrů. Zenit se připravil o závěrečný nápor sám, když nejprve dostal červenou kartu brankář Malafejev a pak byl vyloučený i Slovák Hubočan.

Premiérově čeká základní skupina Ligy mistrů na Tottenham. "Kohouti" po překvapivé porážce 2:3 na hřišti Young Boys Bern zvládli domácí odvetu s přehledem a zvítězili hladce 4:0. Třemi góly se na tom podílel Crouch.

Odvetné zápasy 4. předkola fotbalové LM

Mistrovská část:

FC Kodaň - Rosenborg Trondheim 1:0 (1:0)

Nemistrovská část:

Auxerre - Zenit Petrohrad 2:0 (1:0)

Ajax Amsterodam - Dynamo Kyjev 2:1 (1:0)

Tottenham - Young Boys Bern 4:0 (2:0)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články