Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plzeň se po vysoké výhře nad Slováckem vrátila do čela tabulky

Plzeň - Pátým kolem dnes pokračovala fotbalová Gambrinus liga. Fotbalisté plzeňské Viktorie se vrátili do čela ligové tabulky, když v 5. kole doma porazili Slovácko jasně 3:0. Ráz celému zápasu dala rychlá branka Pavla Horvátha. Hosté si sice také vypracovali několik střeleckých příležitostí, dobře kombinující Plzeň měla ale více ze hry a ve druhé půli přidali další dvě branky Rezek s Kolářem.

Fotbalisté Slavie Praha poprvé v ligovém ročníku prohráli, když si z Edenu po výhře 3:1 odvezl výhru Liberec, který naopak poprvé zvítězil. Slavia vedla již od sedmé minuty po gólu Kisela, ještě do poločasu skóre otočili Kerič a Štajner, v poslední minutě se podruhé trefil Kerič. Pražský tým tak Severočechy neporazil popáté za sebou, z posledních šesti domácích zápasů zvítězil jen jednou.

České Budějovice remizovaly s Hradcem Králové 0:0. Blíže k vítězství však měli hosté, kteří neproměnili několik slibných příležitostí. Jihočeši tak zatím stále v této sezoně v nejvyšší soutěži neprohráli. Trenér Českých Budějovic Jaroslav Šilhavý po remíze s Hradcem Králové nicméně přiznal, že jeho tým snad ve všech zápasech v sezoně nezvládl první poločasy. Jihočeši vždy svůj výkon zlepšili až po přestávce, což se potvrdilo i v dnešním duelu.

FK Baumit Jablonec porazil Bohemians 1905 3:1 a po třech zápasech se dočkal výhry. Úřadující vicemistr prohrával od 22. minuty po Bálkově trefě, ale ještě do poločasu otočili skóre Jarolím s Vošahlíkem a stejný hráč pak přidal po pauze pojišťující gól. Jablonec dal poprvé v sezoně víc než jednu branku a s "klokany" neprohrál po jedenácté za sebou.

Výsledky Gambrinus ligy
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články