Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vachoušek odchází z Teplic na půlroční hostování do Sparty

Praha - Fotbalista Štěpán Vachoušek opouští Teplice a odchází na půlroční hostování s pevnou opcí na pozdější přestup do pražské Sparty. Řekli to personální ředitel Sparty Jakub Otava a hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest Group. Sparta stihla Vachouška na poslední chvíli dopsat na soupisku pro předkolo Ligy mistrů (LM), jejíž uzávěrka vypršela o půlnoci. Vachoušek tak může nastoupit v závěrečném předkole soutěže se Žilinou. Vachoušek, který v roce 2002 už jednou z Teplic zamířil do Prahy a Slavia za něj vysázela tehdy rekordních 35 milionů korun, pravděpodobně na Letné zakotví natrvalo.

Pražané se jednatřicetiletého záložníka rozhodli získat především kvůli tomu, že jejich kmenový středopolař Marek Matějovský byl vyloučen v odvetě 3. předkola LM v Poznani a téměř jistě proti Žilině nebude moci nastoupit. Proto se vedení Sparty rozhodlo zacelit mezeru dalším tvořivým hráčem a volba padla právě na někdejšího reprezentanta Vachouška, který v Teplicích nosil kapitánskou pásku. A dnes za ně ještě odehrál ligový duel s Českými Budějovicemi.

Sparta si ale musela při jednáních hodně pospíšit, aby Vachouška na soupisku pro duely s Žilinou doplnila. "Jednat jsme začali dnes (v pondělí) a za vstřícnost a ochotu je nutné poděkovat i teplickému ředitelovi panu Hrdličkovi," řekl Otava.

Je nám líto, video expirovalo.
Teplický záložník se stěhuje do Sparty

Přestup se už rýsuje

"Už jsou předjednané i podmínky k přestupu," uvedl Zíka. Podle něj se Vachoušek ve středu zapojí se Spartou do přípravy, protože v úterý mají úřadující čeští mistři volno. Vachoušek si tak prý alespoň stihne zařídit formality s přesunem spojené.

Ofenzivní středopolař se o zájmu Sparty dozvěděl ihned poté, co s Teplicemi v pondělí remizoval v podvečerní dohrávce první ligy proti Českým Budějovicím. "Každopádně mě to překvapilo. Nebylo moc času, na rozhodování jsem měl tři hodiny. Seběhlo se to strašně narychlo," řekl Vachoušek. Zlákala ho především možnost opět si zahrát evropské poháry. Spartu čeká za týden první duel závěrečného předkola Ligy mistrů proti Žilině a už nyní má jistotu, že se i v případě neúspěchu na podzim objeví v Evropské lize.

"Pro Štěpána je Sparta výzvou. Hodně ho láká Liga mistrů, kterou si před lety zahrál ještě v Marseille," připomněl agent Vachouškovo angažmá ve Francii, kam odešel v roce 2003 ze Slavie.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články