Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pět francouzských rebelů z MS půjde před disciplinární komisi

Paříž - Pětice francouzských fotbalových reprezentantů bude před disciplinární komisí vysvětlovat své jednání na mistrovství světa v Jihoafrické republice. Kvůli stávce během šampionátu zahájila národní federace disciplinární řízení s Nicolasem Anelkou, Franckem Ribérym, Erikem Abidalem, Jeremym Toulalanem a také s kapitánem Patricem Evrou.

Vedení francouzského fotbalu požádalo disciplinární komisi o přezkoumání zprávy vyšetřovací komise z minulého měsíce. Podle ní byla zmíněná pětice předvolána kvůli svému chování či "roli v mužstvu". Francie pod vedením kouče Raymonda Domenecha na šampionátu uhrála jediný bod, vypadla již v základní skupině a zaujala nejen zcela slabými výkony, ale především rozbroji uvnitř týmu. Disciplinární komise má zasedat nejpozději za dva týdny.

"Považuji to za vyvážené rozhodnutí," řekl agentuře AP jeden z představitelů tříčlenné vyšetřovací komise Laurent Davenas. "Nebylo možné požádat disciplinární komisi o vyslechnutí všech 23 hráčů. Tak jsme se zaměřili jen na některé z nich. A máme pocit, že někteří hráči tomu všemu veleli," dodal Davenas.

Nesváry v týmu vyvstaly poté, co kouč Domenech po vzájemné roztržce v poločase druhého utkání Francie na turnaji proti Mexiku vyřadil z kádru Anelku, jenž mu údajně vulgárně nadával. Útočník Chelsea byl po incidentu poslán ze šampionátu domů. Zbytek týmu pak na protest vynechal trénink.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články