Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Řepka má za plivnutí stop na tři zápasy a nesmí být kapitánem

Praha - Obránce fotbalové Sparty Tomáš Řepka dostal za plivnutí na Ladislava Volešáka ze Slovácka zákaz startu ve třech ligových zápasech. Zároveň nesmí do konce kalendářního roku vykonávat funkci kapitána. Rozhodla o tom dnes disciplinární komise. Řepka už vynechal utkání v Českých Budějovicích a přijde ještě o zápasy s Ostravou a v Příbrami.

Podle mluvčího svazu Jaroslava Koláře komise přihlédla k polehčujícím i pohoršujícím okolnostem. "Při rozhodování hrálo roli to, že se pan Řepka přiznal, že svého činu litoval a také to, že byl vyprovokován okolnostmi. Naopak mu uškodilo, že tak učinil jako kapitán, za což mu byl podle předpisů ČMFS a podle článku 11 přílohy 1 sazebníku trestů zastaven výkon funkce kapitána do konce kalendářního roku," uvedl Kolář.

Řepka i mistrovský klub trest přijali. "Trest je v souladu s tím, jak hráče potrestala Sparta. Tomáše nejvíce mrzí to, že mu byla odebrána kapitánská páska," řekl mluvčí Sparty Ondřej Kasík. "On je vnímaný fanoušky jako kapitán a v tom se asi nic nezmění," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Řepka dostal trest na tři zápasy

Podle sazebníku ČMFS hrozil Řepkovi za nesportovní chování trest na dva až osm zápasů. Komise nakonec zvolila podobný trest jako v podobných případech z minulosti. Před rokem dostal tehdejší hráč Olomouce Goce Toleski trest na tři zápasy za to, že plivl na hráče Ostravy. Bývalý sparťan Miroslav Matušovič dostal o rok dříve za podobný prohřešek distanc na dvě utkání.

Ve světě však nejsou výjimkou mnohem přísnější tresty za plivnutí. Brazilec Hugo nesměl hrát 120 dní, Srb Rajkovič dokonce rok, následně však uspěl s odvoláním a trest mu byl zmírněn.

Řepka patří k častým návštěvníkům při jednání disciplinární komise. Kvůli trestu za vyloučení v Superpoháru přišel už o první kole této sezony s Hradcem Králové, v němž Sparta prohrála. Následně nastoupil proti Slovácku a pomohl k výhře.

V průběhu zápasu ho fauloval Volešák, rozhodčí ale zákrok neodpískal a nechal Spartu ve výhodném postavení pokračovat ve hře. Rozezlený Řepka poté na Volešáka plivl, což sice rozhodčí nepostřehli, ale delegát zápasu a televizní kamery ano. Disciplinární komise pak Řepkovi s okamžitou platností pozastavila činnost a Sparta bez něj prohrála v Českých Budějovicích.

O funkci kapitána přišel Řepka již v září 2007, kdy za potyčku s pořadatelem v Teplicích a následný útok na kameramana dostal trest na sedm zápasů a nesměl 15 měsíců nosit kapitánskou pásku.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články