Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň se pokusí proti Besiktasi o senzaci

Istanbul - Ve vyprodaném třicetitisícovém kotli stadionu slavného Besiktase Istanbul se dnes plzeňští fotbalisté pokusí o senzaci, kterou by přinesl jejich postup do 4. předkola Evropské ligy. Do jedenáctimilionového tureckého velkoměsta Západočeši dorazili s nadějí, kterou jim ponechala domácí remíza 1:1. V táboře soupeře naopak vyhlížejí úspěch čeští obránci Tomáš Sivok, který si však v úterý poranil koleno, a Tomáš Zápotočný. Zápas mezi Besiktasem a Plzní začíná ve 20:00.

Vrbův tým vyrazil do Turecka s posilněným sebevědomím jako nový lídr české ligy, přesto by jeho úspěch způsobil šok. Západočeši slibují statečný a odvážný boj, nechtějí dopustit, aby jejich návrat do pohárů po 39 letech měl být jen epizodou. "Naší výhodou může být i to, že pod tlakem bude spíš Besiktas. Na nás je, abychom je překvapili. Každopádně nás čeká velký zápas, takový, který by nás mohl posunout dál. V očích veřejnosti bychom získali velký respekt, kdybychom uspěli," uvedl Vrba.

Hosté mají na paměti i to, že musí v bouřícím kotli stadionu Inönü alespoň jednou skórovat - jako se to povedlo Besiktasi v Praze díky sporné penaltě. Plzeňští se připravují i na to, aby nepodlehli atmosféře na stadionu, odkud před lety odjely s nepořízenou i Sparta a Slavia.

"Kluci se už na internetu dívali, jak to na stadionu Besiktase vypadá, ale realita bude ještě tak dvakrát drsnější. Snad nás to nesemele," řekl Horváth.

V táboře Besiktase si málokdo připouští, že by šestnáctinásobní turečtí mistři a držitelé loňského double neproklouzli do dalších kol Evropské ligy. Plzeň však v Turecku má sympatie i díky výkonu v první vzájemné bitvě.

Předpokládané sestavy:

Besiktas: Hakan - Erhan, Zápotočný, T. Ibrahim, Ü. Ibrahim - Necip, Ernst - Quaresma, Delgado, Hilbert - Mert.

Plzeň: Krbeček - Rajtoral, Bystroň, Navrátil, Limberský - Petržela, Horváth, Rada, Kolář, Jiráček - Rezek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články