Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Maradona skončil v roli trenéra argentinské reprezentace

Buenos Aires - Diego Maradona skončil v roli trenéra argentinské fotbalové reprezentace. Vedení národního svazu (AFA) dnes oznámilo, že jednomu z nejlepších hráčů historie neprodlouží smlouvu, která vypršela po čtvrtfinálové porážce 0:4 od Německa na mistrovství světa. Mluvčí AFA oznámil rozhodnutí výkonného výboru poté, co ztroskotala jednání mezi Maradonou a prezidentem svazu Juliem Grondonou. Ten údajně legendárnímu záložníkovi nařídil, aby propustil sedm členů trenérského týmu včetně svého nejlepšího přítele Alejandra Mancusa z asistentské pozice, na což padesátiletý kouč nepřistoupil.

Maradona před pondělní schůzkou s šéfy AFA uvedl, že chce ve funkci pokračovat. Dal si však podmínku, že nesmí přijít o žádného člena svého štábu, i kdyby to měl být jen masér.

AFA přitom před dvěma týdny dala hvězdě mistrovství světa 1986 šanci vést národní mužstvo ještě další čtyři roky. Maradona však místo schůzky s Grondonou odletěl do Venezuely na pozvání tamějšího prezidenta Huga Cháveze, svého přítele a ideového spojence.

Pod Maradonovým vedením sehrála Argentina 15 zápasů s bilancí osmi vítězství a sedmi porážek. Dvě z nich přitom patří k nejhorším v reprezentační historii - 0:4 s Německem a 1:6 v Bolívii v kvalifikaci o MS. Hlavními kandidáty na uprázdněnou funkci u argentinské reprezentace jsou podle agentury Reuters Alejandro Sabella z Estudiantes a kouč Racingu Miguel Russo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články