Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rosického čeká v Arsenalu klíčová sezona

Praha - Fotbalista Tomáš Rosický v pondělí nastoupí do přípravy londýnského Arsenalu. Kapitán reprezentace má za sebou nejdelší dovolenou kariéry, a tak se už nemůže dočkat nové sezony. Je přesvědčen, že ji stráví v dosavadním angažmá, a proto ani nesleduje nabídky, které mu přicházejí vesměs z německých klubů. Rosický má před sebou, jak sám řekl, možná klíčovou sezonu kariéry.

"Po těch problémech jsem byl rád, že jsem loni nastoupil do téměř čtyřiceti utkání. Tehdejší problém s kolenem už je zcela pryč, a tak bych se chtěl vrátit v příští sezoně tam, kde jsem byl před vleklým zraněním," řekl devětadvacetiletý fotbalista na setkání s novináři v pražském hotelu Praha dva dny před svým odletem do Londýna.

"Končí mi nejdelší dovolená v kariéře, a tak se na fotbal už těším. Měli jsme každý individuální tréninkový plán, proto už mám něco natrénováno a těším se, že absolvuju kompletní letní přípravu. Tu potřebuju, abych mohl být dokonale připravený na to, co nás v klubu čeká," těší se Rosický na tvrdou práci, která jeho tým v příštích týdnech čeká. Moc rád by také s Arsenalem konečně vyhrál nějakou trofej, dosud se v Londýně radoval pouze ze zisku Ligového poháru.

Nabídky německých klubů Rosického nezajímají

I kvůli vysokým cílům v anglických soutěžích se nechce zabývat nabídkami, které jeho agentuře ISM přichází od některých německých klubů. "Opravdu několik nabídek registrujeme, ale pro Tomáše je nyní prioritou jednoznačně Arsenal," uvedl hráčův agent Pavel Paska. Jména konkrétních klubů uvést nechtěl, ale podle informací německých médií jde především o Dortmund, s nímž kdysi získal mistrovský titul, ale také Kolín nad Rýnem a Hamburk.

Rosický nezapomíná ani na reprezentaci. "I zde nás čeká klíčová sezona. Vstupujeme do kvalifikace mistrovství Evropy a chtěli bychom znovu vyhrávat," uvedl Rosický.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články