Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Slováci přijeli z JAR na dvě části, čekalo je uvítání

Bratislava - Slovenští fotbaloví reprezentanti se vrátili z úspěšného mistrovství světa ve dvou skupinách. První desítka fotbalistů přiletěla domů už ve středu, zbytek přicestoval dnes odpoledne na vídeňské letiště Schwechat a odtamtud zamířil do Bratislavy. Výprava se musela rozdělit proto, že původně měl tým zarezervované letenky už na odlet po základní skupině. Další informace z mistrovství světa přináší internetový speciál msfotbal.cz.

Slovensko tak na šampionátu nepřekvapilo postupem ze skupiny na úkor úřadujících mistrů světa Italů světové fanoušky a odborníky, ale i svazové funkcionáře. "Byli jsme nuceni improvizovat a hledat jiné, co nejrychlejší řešení. Chtěli jsme vyhovět žádosti hráčů, aby se dostali co nejdřív domů. Bohužel v tomto období je těžké odletět z JAR jedním letadlem naráz v ekonomické třídě," řekla mluvčí fotbalového svazu Marianna Čižmárová.

I přes osmifinálovou porážku s Nizozemskem se slovenští fotbalisté dočkali největšího úspěchu v samostatné historii. V Bratislavě je však dnes čekalo jen poloprázdné náměstí. Nesešlo se na něm zdaleka tolik lidí, kolik jich na témže místě drželo mužstvu palce při sledování zápasů na velkoplošné obrazovce.

Hráči a trenéři zamávali příznivcům z balkonu obchodního centra, rozdali autogramy a fotografovali se s fanoušky. Velký zájem byl o podpis nejlepšího střelce týmu Róberta Vitteka, mladé dívky jásaly především ve chvíli, když se objevil Vladimír Weiss mladší. "Super, jsem rád, že lidi přišli. Vážíme si toho," řekl. Jeho otec a slovenský trenér Vladimír Weiss starší se ochotně fotografoval s fanoušky.

Podrobnosti o návratu slovenských fotbalistů z MS nebyly známé s dostatečným předstihem. Původně se nechystalo ani žádné setkání s fanoušky bezprostředně po příletu. Informace o tom, že část národního týmu zavítá dnes odpoledne na bratislavské náměstí, se v médiích objevily až ve středu večer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články