Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Weiss přiznal přílišné emoce, omlouvat se však nebude

Pretoria - Trenér slovenské fotbalové reprezentace Vladimír Weiss dnes poprvé od pondělního incidentu se zástupci slovenských médií předstoupil před novináře. Přiznal, že se zachoval špatně, ale nehodlá se omlouvat. Napjatou atmosféru prý vytvořila právě média a on tomu propadl. "Napětí jste vytvořili vy, novináři a my jsme tomu propadli. Já jsem neunesl jednu věc, za což se neomlouvám, ale přiznávám, že jsem ulítl," řekl Weiss na dnešní tiskové konferenci po posledním tréninku před čtvrtečním zápasem s Itálií, ve kterém se bude rozhodovat o postupu do osmifinále.

Napjatá atmosféra se podle Weisse nepromítne do výkonu týmu. "My se na zápas s Itálií těšíme stejně, jako jsme se těšili na první zápas s Novým Zélandem i na další zápas s Paraguayí. Teď se pokusíme zabojovat o setrvání v Africe," dodal Weiss.

Trenér, který jako první dovedl Slovensko na MS, následně vysvětlil, co mu přesně na chování novinářů vadilo. Jsou prý k hráčům příliš kritičtí. "Už jsem v minulosti říkal, že pokud píšete objektivně, je všechno v pořádku. Ale dokud budu trénovat tento tým, tak budu hráče bránit. Do mě se navážejte, ale hráče nechte, prosím, před zápasem na pokoji," dodal.

Vztah mezi trenérem a slovenskými médii dostal vážnou trhlinu na pondělní tiskové konferenci, kterou Weiss opustil po pouhých čtyřiceti vteřinách, kdy se ho dotkla jedna z otázek. Podle přítomných novinářů je urážel a vyhrožoval násilím. Stížnost žurnalistů na Weissovo chování se má zabývat Mezinárodní asociace sportovních novinářů (AIPS) i FIFA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články