Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Šimůnek ve středu podepíše smlouvu v Kaiserslauternu

Wolfsburg (Německo) - Český fotbalový obránce Jan Šimůnek má ve středu přestoupit z Wolfsburgu do Kaiserslauternu. Podle místního tisku jsou oba kluby domluvené, zbývá jen hráčova zdravotní prohlídka. Již dříve se objevily informace, že bundesligový nováček za Šimůnka zaplatí milion eur (25,7 milionu korun). Podle německých médií se o českého zadáka zajímaly také další nováček St. Pauli a Norimberk. Ve Wolfsburgu by ho měl nahradit německý reprezentant Arne Friedrich, který hledá angažmá po sestupu berlínské Herthy do druhé ligy. Jeho příchod se má doladit po návratu z mistrovství světa.

"Mezi mnou a Kaiserslauternem je všechno vyjasněné. Už zbývá jen podpis. Doufám, že teď už to dobře dopadne," citoval Šimůnka deník Wolfsburger Allgemeinen Zeitung. Třiadvacetiletý člen širšího kádru reprezentace zamířil do Wolfsburgu za sto milionů korun v létě 2007 po světovém šampionátu dvacítek, na němž jako kapitán dovedl tým ke stříbrným medailím. Po první vydařené sezoně v Německu však přišel výrazný útlum a v poslední sezoně se odchovanec Sparty na hřiště téměř nedostal.

Vysvobození by mělo nastat v Kaiserslauternu, kterému by Šimůnek měl pomoci k dalším úspěchům po návratu do první ligy. V týmu, kterým prošlo v minulosti hned několik českých fotbalistů včetně Pavla Kuky nebo Vratislava Lokvence, by se potkal mimo jiné se záložníkem Jiřím Bílkem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články