Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Fotbalový šampionát je chudý na góly, návštěvnost ale není špatná

Pretoria - Světový fotbalový šampionát v Jihoafrické republice je zatím na góly mimořádně chudý. V šestnácti zápasech prvního kola základní části padlo jen 25 branek, což představuje průměr 1,56 gólu na zápas. Přitom ještě nikdy v historii průměr mistrovství světa neklesl pod dva góly. Diváky to však neodradilo a průměrná návštěvnost je vyšší než před čtyřmi roky. Informace najdete také na internetovém speciálu msfotbal.cz.

Čest fotbalových střelců zatím zachraňovali jen Němci, kteří nadělili Austrálii čtyři branky. Nizozemsko, Jižní Korea a Brazílie daly po dvou gólech, patnáct mužstev vstřelilo po jediné brance a třináct týmů na svůj první gól na MS teprve čeká.

Už před čtyřmi lety v Německu to nebyly žádné brankové žně. Průměr 2,3 gólu na zápas byl druhý nejhorší v historii po Itálii v roce 1990. Ale ve srovnání se současným šampionátem to bylo mnohem lepší. V prvním kole padlo v Německu 39 branek, to je o čtrnáct více než letos.

Diváků není v ochozech málo, možná se dočkají i sněhu

Přestože jsou fanoušci zklamaní z malého počtu gólů, návštěvnost není špatná. Navzdory několika tisícům prázdných sedadel na téměř každém utkání si mezinárodní fotbalová federace FIFA návštěvnost turnaje pochvaluje. Divácký průměr v Jihoafrické republice je po úvodních dnech dokonce vyšší než před čtyřmi lety v Německu.

Pokud si diváci mysleli, že se na jihu Afriky ohřejí, měli by spíš sáhnout po teplém oblečení čepici a šále. Na jižní polokouli totiž v současné chvíli panuje zimní období. V úterý večer se hrálo při třech stupních nad nulou a v horských polohách už je dokonce k vidění i sníh. Při pátečním utkání Anglie s Alžírskem by mohlo začít sněžit i na stadionu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články