Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kučera se po pěti letech vrací z Bielefeldu do Sigmy

Olomouc - Fotbalisty Olomouce znovu posílí bývalý kapitán Radim Kučera, který se do klubu vrací po pěti letech strávených v německé Arminii Bielefeld. Šestatřicetiletý defenzivní univerzál dnes v Sigmě podepsal smlouvu na jeden rok. Olomouc získala Kučeru jako volného hráče, po sezoně mu v Bielefeldu skončil kontrakt.

"Rozhodlo to, že mi byla nabídnuta hráčská smlouva a i smlouva na další spolupráci. Všechno jsem musel probrat s rodinou, nebylo to jednoduché, hlavně děti jsou zvyklé na život v Německu," řekl Kučera po podpisu smlouvy. Na uvítanou dostal dres s číslem 13. "V Olomouci jsem prožil krásné roky. Sledoval jsem výsledky Olomouce, když byla v televizi, tak jsem se díval. Vím, že je tu mladé družstvo, teď trochu zkazím věkový průměr," pousmál se Kučera.

Olomouc získala Kučeru jako volného hráče, jemuž po sezoně v Bielefeldu skončil kontrakt. Klubu se po loňském sestupu z bundesligy nepodařil návrat mezi elitu, v druhé lize skončil sedmý a dostal se do finančních potíží. Ještě před Olomoucí byl ve hře Kučerův odchod do rakouského Kapfenbergu, ale dohoda se nakonec neuskutečnila.

Radim Kučera:

"Věřím tomu, že ten kádr má svou kvalitu a že budeme hrát tak, abychom bojovali o horní příčky."

Kučera, který má v české lize na kontě 279 startů a 25 gólů, by měl do mladé olomoucké sestavy vnést kvalitu i zkušenosti. Pro kouče Zdeňka Psotku je navíc pozitivní, že staronová posila je použitelná prakticky na všech defenzivních postech od krajů a středu obrany po pozice uprostřed zálohy. "Jsem rád hlavně z toho důvodu, že potřebujeme v kádru zkušenost. Ta nám během posledních dvou let odcházela. Věřím, že Radim je ten pravý typ hráče, který bude pomáhat s výchovou hráčů, který bude nápomocen jak na hřišti, tak v kabině," prohlásil Psotka.

Z mládežnických kategorií se k týmu připojí Tomáš Kalas, Václav Koutný, Marek Šichor a Petr Nekuda, z hostování se vrátil Michal Vepřek. Smlouvy vypršely Martinu Komárkovi a Ladislavu Onofrejovi, na hostování míří Vojtěch Štěpán s Tomášem Nucem a svolení k odchodu má i Tomáš Kazár.

O sedmnáctiletého Kalase přitom dál usilují přední evropské kluby. "Rozhodne se mezi Anglií a Německem. Jedná se o kluby Chelsea a Arsenal a v Německu Hoffenheim a Leverkusen," uvedl předseda klubového představenstva Josef Lébr. O krále ligových střelců Michala Ordoše se pak zajímá ruský Perm. "Ale o této nabídce neuvažujeme. Chceme být silní, a to by ta nabídka musela být ohromující," uvedl Lébr.

Zdeněk Psotka
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články