Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Slavii posílili Kisel a Koubský

Praha - Fotbalová Slavia Praha má první dvě letní posily. Vedení klubu podepsalo roční smlouvu se slovenským záložníkem Karolem Kiselem, obránce Jiří Koubský uzavřel dvouletý kontrakt. Informovali o tom tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal a Kiselův manažer Jiří Müller. Oba fotbalisté přicházejí do Slavie ze zahraniční. Třiatřicetiletý Kisel v posledním roce působil pod trenérem Vítězslavem Lavičkou v FC Sydney, s nímž vybojoval australský titul. Bývalý slovenský reprezentant hrál v minulosti za Bohemians 1905, Liberec a v letech 2005 až 2008 ve Spartě. Za tu dobu nasbíral 213 ligových startů, v nichž vstřelil 31 branek.

"S trenérem Jarolímem jsem už mluvil, právě spolupráce s ním je jedním z důvodů, proč přicházím do Slavie. Nikdy jsem neměl problém pracovat s náročnými trenéry, těším se na to," řekl Kisel slávistickému webu.

O pět let mladší stoper Koubský hrál v posledních pěti letech ve švýcarském St. Gallenu a do Slavie přichází po skončení kontraktu jako volný hráč. Ligové zkušenosti v české soutěži sbíral zejména ve Zlíně, krátce působil také ve Spartě. V české lize odehrál 70 zápasů a vstřelil sedm gólů. "Udělám všechno pro to, abych se prosadil do základní sestavy a pomohl týmu dobře pracovat a vyhrávat," uvedl Koubský.

Slavia s oběma uzavřela smlouvy s roční opcí těsně před pondělním startem přípravy. "V pondělí oba absolvují zátěžové testy a poté odjedou s týmem na kondiční soustředění," řekl Zlámal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články