Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kdo přijde na Slavii po Ciprovi? Favoritem je Dovalil

Praha – Fotbalové Slavii se dlouhodobě nedaří, naposledy vypadla z Ondrášovka Cupu a po osmnácti letech se tak nepodívá do fotbalové Evropy. Dlouholetý kouč Karel Jarolím rezignoval koncem března. Náhradou za něj přišel František Cipro, jenž má ale smlouvu jen do konce sezony. Kdo povede tým dál zatím není jasné. Nejžhavějším kandidátem je Jakub Dovalil, současný trenér českých fotbalistů do dvaceti a jednadvaceti let. Informoval o tom deník MF Dnes.

"Pan Cipro má velké zkušenosti, a proto mu věřím, že se mu podaří kluky nastartovat a sundat z nich tu deku. Podle mě je to celé o psychice. V této oblasti je pan Cipro velmi silný," řekl před měsícem generální ředitel Slavia Petr Doležal.

Jenže Ciprovi se to nepodařilo. V prvním ligovém zápase sice se Slavií doma zvítězil nad Bohemians 1905 3:0, pak ale jeho tým prohrál 1:0 v derby na Spartě, s Kladnem doma remizoval bez branek a z Olomouce se vracel s porážkou 3:1. Ani v Ondrášovka Cupu se Slavie neradovala. Ze semifinále totiž nakonec postoupil Jablonec a o pohár se utká s Plzní.

Slavia je aktuálně v tabulce s pětatřiceti body až na osmém místě, ovšem může být ještě hůř. Do konce sezony totiž zbývají čtyři kola, během nichž se může leccos změnit. Jisté však je, že Ciprovi, jenž byl před Jarolímem jediným trenérem, který v samostatné lize dovedl Slavii k titulu, v létě končí smlouva. A v Edenu se už nejspíš řeší, kdo bude jeho nástupcem.

Favoritem je Jakub Dovalil, který už na Slavii působil. V osmadvaceti letech si jej tehdejší šéf mládežnických reprezentací Dušan Fitzel vzal k sobě na fotbalový svaz. Poté se Dovalil vystřídal u mládežnických reprezentací do šestnácti, sedmnácti a osmnácti let.

Vše je ale stále otevřené a vedení Slavie se může nakonec rozhodnout pro někoho úplně jiného. Cipro třeba nakonec zůstane. A nebo se vrátí Karel Jarolím. Ale to je spíše z utopické sféry.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články