Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Barcelona proti Interu manko nesmazala a titul v LM neobhájí

Barcelona - Fotbalisté Barcelony titul v Lize mistrů neobhájí. Španělský tým sice v semifinálové odvetě porazil Inter Milán, oslabený o vyloučeného Thiaga Mottu, brankou Piquého 1:0, ale manko 1:3 z prvního duelu nesmazal a z postupu se tak radoval soupeř. Italský mistr si 22. května zahraje proti Bayernu Mnichov v madridském finále, v němž bude usilovat o premiérový triumf od roku 1965. Inter údajně v předvečer čtvrtého vzájemného duelu v této sezoně Ligy mistrů napadli barcelonští fanoušci, ale jeho herní pohodu to zpočátku vůbec nepoznamenalo. Hostující celek vystavěl před svým pokutovým územím hustý a pružný obranný blok, který statečně a spolehlivě čelil očekávaným ofenzivním snahám domácích. Další informace přináší fotbalživě.cz.

Barcelona sice držela v první půli míč v 77 procentech času, ale víc než dvě výraznější šance nevymyslela. Poprvé takřka neprostupná milánská defenziva zaváhala až v 23. minutě, kdy pálil bez přípravy po Alvesově centru z pravé strany těsně mimo Pedro.

Další průběh poznamenala situace z 28. minuty. Domácí Busquets upadl a chytil se za obličej po úderu od Thiaga Motty a sudí De Bleeckere bez váhání ukázal hostujícímu hráči druhou žlutou kartu. Kouč Interu José Mourinho Busquetsovi ironicky zatleskal.


"Barca" mohla přesilovku využít hned po pěti minutách. Messi po první povedené samostatné akci střílel z hranice šestnáctky, ale Júlio César dokázal bravurním zákrokem vytáhnout míč směřující přesně k tyči na roh. V 39. minutě neprostřelil houštinu těl Ibrahimovic a stejný hráč neuspěl ani z přímého kopu, který nasměroval vedle. Víc Inter Barceloně v úvodním dějství nedovolil.

Ani po pauze se domácí dlouho nedostávali k ohrožení Césarovy branky. Milánský celek vsadil na obrannou kartu a dění na hřišti připomínalo spíše házenkářské oblékání hostujícího vápna. Barcelona však nemohla najít dostatek kreativity, aby zopakovala střelecké hody z osmifinále a čtvrtfinále soutěže, kde doma nasázela Stuttgartu i Arsenalu čtyři góly.


Domácí trochu ožili až v posledních deseti minutách. V 82. minutě centroval za hostující obranu Messi, ale střídající Krkic ve vyložené pozici vůbec netrefil prostor mezi tyčemi. O dvě minuty později už vyprodaný Nou Camp slavil - Piqué převzal míč na hranici ofsajdu, posadil si Césara i Cordobu a zasunul do prázdné branky.



Barcelona spustila mohutný tlak, ale na obrat celkového skóre už měla příliš málo času. Milánský gólman vychytal Xaviho, a když už Krkic dostal balon v druhé minutě nastavení do sítě, odpískal De Bleeckere Tourému hru rukou. Ani katalánský klub tak nevyužil možnost stát se první týmem od roku 1990, který obhájí v Lize mistrů titul.

FC Barcelona - Inter Milán 1:0 (0:0)

Branka: 84. Piqué. Rozhodčí: De Bleeckere - Hermans, Vromans (všichni Belg.). ŽK: Pedro - J. César, Thiago Motta, Chivu, Muntari, Lúcio. ČK: 28. Thiago Motta. Diváci: 98.000 (vyprodáno). První zápas 1:3, postupuje Inter.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články