Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

26. kolo Gambrinus ligy zatím ovládla Sparta a Jablonec, jinak dominovaly remízy

Praha - Čtyřmi zápasy bylo dnes odstartováno 26. kolo fotbalové Gambrinus ligy. Vedoucí Sparta přivítala jistého sestupujícího, poslední tým tabulky, Bohemians Praha. V malém pražském derby pak sparťané střížkovské Bohemians udolali 1:0 a minimálně do pondělí povedou tabulku o tři body před Ostravou. Fotbalisté Liberce si odvezli z Příbrami bod za remízu 1:1. Také fotbalisté plzeňské Viktorie remizovali s Dynamem České Budějovice 0:0, a v lize tak čekají na vítězství již pět zápasů. Navíc na výhru nedosáhli ani v posledních dvou vystoupeních v Ondrášovka Cupu. V posledním sobotním zápase pak Jablonec zvítězil doma nad Brnem 1:0. Další podrobnosti ze zápasů 26. kola Gambrinus ligy najdete na fotbalživě.cz.

Baník však ještě Spartu může v případě výhry v Ďolíčku opět dotáhnout. Souboj prvního týmu s posledním dnes na Letné rozhodl v 50. minutě domácí mladík Václav Kadlec, který stejnému soupeři vstřelil jedinou branku i v loňském duelu. Hostující celek prohrál šestý zápas po sobě.

Většinu zápasu mezi Libercem a Příbramí přitom vedli Severočeši díky trefě Dočkala z 12. minuty, stupňujícímu tlaku domácích ale neodolali a inkasovali po střele kapitána Huni, který se trefil popáté z posledních šesti zápasů. Ani jeden tým si remízou příliš nepomohl a se shodným bodovým ziskem zůstávají v dolní polovině tabulky.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání FK Příbram - FC Slovan Liberec

Plzeň si v kombinované sestavě nedokázala poradit s dobře organizovanou defenzivou Dynama a v závěru utkání navíc mohla přijít o všechny body, když v dobré pozici vypálil hostující Volešák těsně vedle.

Reportáž z utkání Bohemians 1905 - Teplice a FK Baumit Jablonec - 1. FC Brno sledujte nafotbalživě.cz

Jablonec po dnešním výsledku 1:0 nad Brnem stále zůstává na předních pozicích tabulky. Gól vstřelil ve 37. minutě Lafata.

26. kolo Gambrinus ligy
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články