Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Svaz bude řešit nesehrané derby Bohemians ve čtvrtek

Praha - Okolnostmi nesehraného zápasu 24. ligového kola Bohemians 1905 - Bohemians Praha se budou orgány Českomoravského fotbalového svazu zabývat ve čtvrtek. O sportovních následcích, v tomto případě takřka jisté kontumaci ve prospěch vršovického klubu, rozhodne sportovní šéf soutěže Ivo Lubas. Sankce jsou pak v kompetenci disciplinární komise, o jejímž zasedání informoval její mluvčí Jaroslav Kolář.

Fotbalisté Bohemians Praha nenastoupili v sobotu k derby dvou týmů s klokanem ve znaku na pokyn svých majitelů, kteří prý tak chtěli upozornit na údajné neřešení složitého právního případů tří klubů, v jejichž názvu je Bohemians. Svazoví činovníci se hned v sobotu nechali slyšet, že případ budou řešit hodně razantně a v co nekratším období.

Šéf disciplinárky Jiří Golda dnes oznámil prostřednictvím Koláře, že komise se tím bude zabývat ve čtvrtek na celodenním zasedání, kdy má na programu vedle běžné agendy i údajnou korupci v loňském duelu Olomouc - Bohemians Praha a s tím související následný odposlech telefonátu člena výkonného výboru Petra Voženílka s olomouckým ředitelem Jiřím Kubíčkem. "Teď k tomu přibyla ještě tato kauza, komise bude zasedat už od 10:00," dodal Kolář. Střížkovskému klubu hrozí pokuta, která může dosáhnout až deseti milionů korun.

Jaký bude verdikt? Zřejmě kontumace

Na stejný den stanovil definitivní rozhodnutí o výsledku utkání také Lubas, i když v jeho případě se dá verdikt předvídat. "Svazové předpisy mi moc možností nedávají," připomněl Lubas skutečnost, že pokud nenastoupí mužstvo k utkání z jakéhokoliv předem neschváleného důvodu, pak mu hrozí kontumační výsledek 3:0 ve prospěch soupeře. "Ale nechci předjímat konečné rozhodnutí, chci o celé věci jednat ve čtvrtek ještě i s předsedou disciplinárky," řekl Lubas.

Je nám líto, video expirovalo.
Kauza Bohemians - dohra bude ve čtvrtek
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články