Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kladno deklasovalo Střížkov 4:1, Budějovice vyhrály nad Příbramí

Praha - Fotbalisté Kladna pod novým trenérem Stanislavem Procházkou zabrali a ukončili sérii pěti porážek veledůležitým vítězstvím 4:1 na půdě dalšího týmu ohroženého sestupem Bohemians Praha. Kladno tak sedm kol před koncem ztrácí na záchranu pět bodů, naopak střížkovský klub je na dně tabulky blízko sestupu. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Kapitán David Horejš zajistil fotbalistům Českých Budějovic dvěma brankami proti Příbrami teprve druhou domácí výhru v sezoně, díky níž se Jihočeši posunuli na třinácté místo v tabulce a přiblížili se záchraně. Domácí stoper otevřel skóre v 56. minutě, pak sice srovnal hostující Daniel Huňa, ale devět minut před koncem zaznamenal Horejš vítězný gól na 2:1. Platnost branky musel potvrdit pomezní sudí.

Českobudějovický kouč Jaroslav Šilhavý si po výhře nad Příbramí hodně oddychl. "Pro nás to byl hodně důležitý zápas. Po těch třech předchozích, kdy jsme doma remizovali, se na nás začal spodek tabulky dotahovat a my byli značně nervózní. Pro nás jsou to obrovsky důležité tři body," řekl.

Výsledky:

Bohemians Praha - SK Kladno 1:4 (0:2) 
Branky: 66. Horáček - 28. a 61. Zoubek, 43. Beneš, 77. Novotný. Rozhodčí: Bílek - Zlámal, Urban. ŽK: Fenyk, Horáček, Flachbart.

Dynamo České Budějovice - 1. FK Příbram 2:1 (0:0) 
Branky: 56. a 81. Horejš - 66. Huňa. Rozhodčí: Hrubeš - Kordula, Wilczek. ŽK: Otepka, Sedláček - Pleško, Pilík, Šmejkal. Diváci: 2763.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články