Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Jarolím a Rozehnal mají blízko do semifinále Evropské ligy

Praha - David Jarolím a David Rozehnal mají z kvarteta českých krajánků nejblíže do semifinále fotbalové Evropské ligy. Jejich Hamburk otočil dnešní úvodní čtvrtfinálový duel proti belgickému Standardu Lutych a po výhře 2:1 mu v odvetě stačí k postupu uhrát nerozhodný výsledek. Atlético Madrid s Tomášem Ujfalušim si veze cennou remízu 2:2 z Valencie, Wolfsburg, jehož barvy hájí Jan Šimůnek, prohrál na hřišti Fulhamu 1:2.

Hamburk nutně potřeboval po sérii ligových neúspěchů zvítězit, ale úvod dnešního duelu příliš nezvládl. Po půlhodině si naskočil na rohový kop Mbokani a poslal hosty nečekaně do vedení. Německý tým však ještě do poločasu otočil skóre, když nejprve Petrič proměnil penaltu a vzápětí naplnil pověst kanonýra Van Nistelrooij, který chvíli předtím napálil tyč. Jarolím strávil na hřišti celých 90 minut, Rozehnal tentokrát zůstal na střídačce.

Španělské derby skončilo remízou

Atlético potvrdilo, že se mu v zápasech s Valencií v této sezoně daří. Na konci února vyhrál madridský celek doma vysoko 4:1, na podzim venku remizoval 2:2 a stejný výsledek se zrodil na slavné Mestalle i dnes. Všech čtyř branek se diváci dočkali až po přestávce, aspoň nerozhodný výsledek zachránil domácím v 82. minutě kanonýr David Villa. Ujfaluši odehrál za hosty celý zápas a v polovině druhé půle obdržel žlutou kartu.

V úspěšném tažení soutěží pokračuje Fulham, který v minulém kole deklasoval na domácím stadionu Juventus Turín 4:1. Tentokrát si anglický celek před vlastními fanoušky poradil s Wolfsburgem 2:1, i když góly začal střílet až po hodině hry. Hostům vykřesal v předposlední minutě naději do odvety Madlung, jeho spoluhráč Šimůnek se do hry z lavičky nedostal.

Liverpoolu se proti Benfice opět nedařilo

Benfica Lisabon vyřadila anglický Liverpool před čtyřmi lety v osmifinále Ligy mistrů a úspěšnější byla i tentokrát. Svěřencům Rafaela Beníteze, kteří v Evropské lize bojují o vylepšení dojmu z nepovedené sezony, se stala osudná situace z 31. minuty, kdy byl vyloučen hostující Babel.

Liverpool do té doby držel jednogólové vedení, ovšem po pauze tlak domácích neustál. V 59. minutě nejprve z penalty srovnal Cardoso a o dvacet minut později stejný hráč opět z pokutového kopu otočil skóre.

Evropská liga - výsledky čtvrtfinále (1. zápas)

Fulham - WfL Wolfsburg 2:1 (0:0) - 60. Zamora, 63. Duff - 89. Madlung.

Hamburk SV - Standard Lutych 2:1 (2:1) - 42. Petrič z pen., 45. Van Nistelrooij - 31. Mbokani.

Valencie - Atlético Madrid 2:2 (0:0) - 67. Fernandes, 82. Villa - 59. Forlán, 72. A. Lopez.

Benfica Lisabon - FC Liverpool 2:1 (0:1) - 59. a 79. Cardozo obě z pen. - 9. Agger.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články