Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jarolím rezignoval, Slavii povede Cipro

Praha - Karel Jarolím po pěti letech skončil na postu trenéra fotbalistů pražské Slavie. Kouč rezignoval po pondělní porážce v Ostravě, kde nesplnil ultimátum vedení klubu a nezískal alespoň bod. Jeho nástupcem se stal bývalý úspěšný trenér červenobílých František Cipro, který naposledy vedl České Budějovice a v současnosti působil ve Slavii jako šéf skautingu.

Vedení mistrovského týmu dalo v neděli Jarolímovi podmínku, že musí po předchozích dvou prohrách v Ostravě bodovat, jinak u mužstva s celým realizačním týmem skončí. Slavia prohrála 1:3, podle vedení týmu i kvůli nepřízni rozhodčích, na kterého podává protest. Definitivní rozhodnutí proto nechalo až na dnešek. Jarolím se nakonec rozhodl nepříznivou situaci dále neprodlužovat a rezignoval sám.

Jarolím je psychicky unavený, řekl Doležal

"Spolu s kolegou Rosenem jsme s trenérem jednali během noci i během dneška. Konečné rozhodnutí padlo až před chvílí a to, že trenér Jarolím ve Slavii končí," řekl generální ředitel klubu Petr Doležal. "Kvůli okolnostem ze zápasu s Baníkem i kvůli našim vztahům, jsme se rozhodli trenérovi předložit novou nabídku, kterou ale nakonec nepřijal. Je hodně psychicky unavený," dodal Doležal.

Jarolím byl údajně odvolán již v sobotu. Mužstvo měl převzít trenér rezervy Miroslav Janů, který kvůli tomu dokonce již nevedl B-tým v nedělním utkání se Sezimovým Ústím. V dalších hodinách si to ale Doležal s předsedou představenstva Tomášem Rosenem rozmysleli a dali Jarolímovi ještě šanci proti Ostravě.

Cipro: Jarolím je v novodobé historii Slavie nejlepším trenérem

Slávisty nakonec povede ve zbytku sezony Cipro, který tým trénoval již v letech 1995-1997 a 1999-2000. Dvaašedesátiletý kouč byl jediným trenérem před Jarolímem, který v samostatné lize dovedl Slavii k titulu, a to v roce 1996. Cipro prý musel návrat k trenéřině pořádně zvážit. "Pokud by se jednalo o jakýkoliv jiný klub, nikdy bych takovou nabídku nepřijal. Přebírám tým po Karlu Jarolímovi, kterého si velice vážím. V novodobé historii Slavie je bezesporu jejím nejlepším trenérem," uvedl Cipro.

Je nám líto, video expirovalo.
Jarolím odchází po pěti letech ze Slavie

Petr Doležal, generální ředitel Slavie:

"Pan Cipro má velké zkušenosti, a proto mu věřím, že se mu podaří kluky nastartovat a sundat z nich tu deku. Podle mě je to celé o psychice, což se projevilo i na velkých chybách v utkání s Ostravou. V této oblasti je pan Cipro velmi silný."

Zbytek dosavadního realizačního týmu zůstal nezměněn. Asistenty tak nadále budou Petr Brabec a Pavel Řehák. A to i přesto, že podle předchozích informací měli skončit spolu s Jarolímem.

Třiapadesátiletý Jarolím vedl Slavii již v sezoně 2000-2001, následně si "odskočil" do Slovácka, aby se v dubnu 2005 vrátil do vršovického klubu. Během pěti let vedl Slavii ve 151 duelech, z nichž 81 vyhrál a jen 29 z nich skončilo porážkou. V prvním roce svého působení dovedl tým ke třetímu místu, o rok později ke druhému a v předchozích dvou sezonách k mistrovským titulům. Vybojoval i historický postup do Ligy mistrů v roce 2007. Loni v létě odmítl nabídku předsedy ČMFS Ivana Haška, aby se stal trenérem české reprezentace.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články