Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Slavia prohrála v Ostravě 1:3. O Jarolímově osudu se rozhodne v úterý

Ostrava - Po téměř dvanácti letech podlehli fotbalisté Slavie na hřišti Ostravy a porážka 1:3 by měla být posledním zápasem trenéra Karla Jarolíma na lavičce mistrovského celku. Jarolím nesplnil nedělní ultimátum vedení klubu, že musí na Bazalech bodovat, aby se udržel ve funkci. Kouč však po třetí prohře za sebou rezignaci nepodal a ředitel klubu Petr Doležal uvedl, že se o Jarolímově osudu rozhodne v úterý. Hosté doplatili na hrubky v obraně, už za 22 minut po gólech Vydry a Bolfa prohrávali 0:2. Trapp sice vykřesal pro Slavii naději, ale třetím gólem hosty definitivně zlomil Mičola. Baník se vyšvihl na třetí místo v tabulce. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Kouč Jarolím povolal v existenčním zápase o své křeslo ze zálohy gólmana Vaniaka, základní sestavu změnil na třech postech, ale Slavii táhly od počátku ke dnu hrubky v defenzivě. Už v sedmé minutě spáchali první fatální nedorozumění Kopic s Hubáčkem a ostravský teenager Vydra napálil míč z malého vápna bez váhání do sítě. Pak přišel druhý lapsus hostující defenzivy. Lafrance školácky přišel o míč, ale Varadi, který šel na ránu sám s Vydrou, trefil Vaniaka. Domácí gólová radost tak podruhé vytryskla až o pár momentů později, když Bolf se při rohovém kopu Lukeše zbavil strážce a míč si po jeho hlavičce i s Kopicovou tečí našel cestu do sítě.

Petr Doležal, ředitel Slavie:

"S ohledem na průběh utkání jsme se s kolegou (předsedou představenstva) Rosenem rozhodli, že definitivní ortel vyřkneme zítra."

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Baník - Slavia a pozápasové ohlasy

Mistr neměl co bránit, zvýšil aktivitu v ofenzivě a soupeř hrozil z brejků. Po půlhodině nechybělo moc, aby Vydra v pádu po Mičolově úniku skóroval potřetí. Pak však Pražané zatroubili na zteč. Trapp se parádně opřel do balonu z třiceti metrů, ale Baránek vzduchem plachtil marně. Před přestávkou se navíc hosté hodně zlobili na sudího Jecha, že za střet Neuwirtha s Trappem nenařídil penaltu.

Druhá půle začala příležitostí Mičoly, kterému ovšem pokazil radost Vaniak. Slavia přesto převzala režii, ale dvacetiminutová převaha uprostřed pole jí byla k ničemu. Baník ji definitivně rozehnal třetím gólem. Ze dvou vyhraných hlavičkových soubojů Nevese a Varadiho v pokutovém území těžil Mičola, který se znovu dostal hostům za záda a proti jeho bombě pod břevno neměl Vaniak nárok. Snahu Slavie pohltila křeč a bylo jasné, že na zvrat už nemá.

Ředitel Slavie trenérův konec nepotvrdil

O Jarolímově osudu rozhodne noční porada klubových šéfů. "Rozhodli jsme se, že si utřídíme myšlenky a definitivní ortel řekneme v úterý. Snažím se být fér vůči lidem, se kterými pracuju, a po průběhu dnešního utkání by to vůči čtyřem lidem z našeho klubu, kteří tvoří realizační tým, fér nebylo," řekl novinářům ředitel Slavie Petr Doležal.

Podle něj se utkání nepovedlo rozhodčímu. "Dneska to v ruce neměl jen trenér a naši hráči," vyjádřil Doležal rozladění nad výkonem arbitrů v čele s Jiřím Jechem. Pražané byli nespokojeni s posouzením některých soubojů v pokutovém území Ostravy. Jarolím viděl jasnou penaltu za stavu 1:2 na konci prvního poločasu po údajném faulu na Jandu.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články