Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Beckham si přetrhl achillovku a na MS si nezahraje

Milán - David Beckham si v nedělním utkání italské fotbalové ligy přetrhl achillovku. Čtyřiatřicetiletý slavný záložník AC Milán a anglické reprezentace přijde kvůli zranění o účast na červnovém mistrovství světa. Dnes odpoledne už se ve Finsku podrobil hodinové operaci, která proběhla bez komplikací. Lékařský specialista Sakari Orava z nemocnice v Turku oznámil, že šlo vše hladce, Beckhamovi však šanci na start na mistrovství světa nedává. "K uzdravení bude potřeba dlouhý čas," dodal. Nohu bude mít nyní v sádře šest až osm týdnů, až poté bude moci zahájit intenzivnější rehabilitaci. V Turku by měl anglický fotbalista zůstat přes noc.

Beckham se bez cizího zavinění zranil v závěru zápasu, v němž AC Milán vyhrál nad Chievem 1:0. Podle klubového lékaře Jeana Pierra Meerssemana dnes čeká bývalou hvězdu Manchesteru United a Realu Madrid vyšetření u Orava po podobném říjnovém zranění dokázal italskému lyžaři Peteru Fillovi ještě zachránit účast na olympijských hrách ve Vancouveru. Fill tam obsadil 15. místo ve sjezdu. Na jeho operačním stole skončili v minulosti i další fotbalisté AC Milán Dario Šimič a Giuseppe Pancaro.

Beckham bez cizího zavinění zranil v závěru zápasu, v němž AC Milán vyhrál nad Chievem 1:0. "Jsem naštvaný, ale chci poděkovat všem fanouškům za podporu. Věřím, že se z toho rychle a pořádně zotavím," řekl Beckham ještě před odletem soukromým strojem do Finska.

Reprezentační kouč Capello: Jsem z toho hodně smutný

Absence anglického středopolaře se nicméně může protáhnout i na více než půl roku, a tak není jisté, zda se ještě letos vůbec objeví na trávníku. V AC Milán hostuje z Los Angeles Galaxy, je však otázkou, zda stihne alespoň podzimní závěr sezony zámořské MLS. S jeho neúčastí na světovém šampionátu se už smiřuje i anglický reprezentační trenér Fabio Capello. "Vím, jak tvrdě kvůli startu na mistrovství světa pracoval. To, že tam nebude moci hrát, je pro něj velká rána. I já jsem z toho hodně smutný," řekl Capello.
AC Milán hodlá usilovat o další Beckhamův návrat v příští sezoně. "Hned v šatně jsem mu řekl, že za nás příští rok zase může hrát, pokud bude chtít," řekl šéf klubu Adriano Galliani. 

Beckham, jenž dosud za Anglii odehrál 115 reprezentačních zápasů, nejvíce v historii z hráčů v poli, se měl představit na čtvrtém světovém šampionátu. Zranění ho přitom pronásledovala i na obou předchozích MS.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články